Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Υδάτινοι Τόποι”…

Το νερό είναι πηγή ζωής αλλά και έμπνευσης. Το νερό σε όλες του τις μορφές: πάγος, υδρατμός, σταγόνα, ποτάμι, ρεύματα, θάλασσα. Η διάφανη γλώσσα του νερού μπορεί, μέσα από τη φωτογραφία, να αποδώσει τη διπολικότητα και τις αντιθέσεις που εμπεριέχει: το στοιχείο που μας ενώνει και μας χωρίζει, που προκαλεί πλημμύρες ή μας ανακουφίζει.
Ο φωτογραφικός φακός μπορεί να αναδείξει την προβληματική της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής και οικολογικής διάστασης που κρύβει μέσα του το στοιχείο του νερού.
Η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και με γνώμονα την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των περιοχών μας αλλά και των υπαρκτών προβλημάτων, διοργανώνει θεματικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας, ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με θέμα “Υδάτινοι Τόποι”. Οι φωτογραφίες, που θα πρέπει να είναι τραβηγμένες εντός των ορίων των Δήμων της ΠΕ, θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στο υδάτινο μέτωπο, τα ποτάμια, άλλες συγκεντρώσεις νερού αλλά και τις υπόλοιπες μορφές του. Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 25 Νοεμβρίου 2011
Οι πενήντα καλύτερες φωτογραφίες θα αποτελέσουν το υλικό Φωτογραφικής Έκθεσης, που θα παρουσιαστεί σε αίθουσες των Δήμων ευθύνης της ΠΕ τους πρώτους τρεις μήνες του 2012. Επίσης θα εκδοθούν ως φωτογραφικό λεύκωμα.

Οργάνωση Διαγωνισμού
Περιφέρεια Αττικής, ΠΕ Νότιου Τομέα Αθήνας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο