Το “ποτάμι” της Χαμοστέρνας – Δεκαετίες τώρα το ίδιο χάλι

Τίποτα δεν έχει γίνει για ένα πρόβλημα που μετρά δεκαετίες. Τα αντιπλημμυρικά έργα προγραμματίστηκαν να γίνουν πριν πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 όμως έμειναν στα χαρτιά.

Αν έχουν γίνει τουλάχιστον δύο μελέτες τόσο για το τι πρέπει να γίνει στην Χαμοστέρνας στον Ταύρο όσο και για τις επιπτώσεις που να υπάρξουν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι σήμερα η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω μετατρέπεται σε ποτάμι
 Και όμως τα αντιπλημμυρικά έργα που θα έσωζαν Ταύρο Μοσχάτο και Καλλιθέα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και να είναι έτοιμα πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τα κονδύλια υπήρχαν ο χρόνος υπήρχε ωστόσο το σχέδιο εγκαταλείφθηκε σύντομα καθώς προτιμήθηκε να γίνουν  έργα που “θα φαίνονταν”. ..
Χρόνια τώρα κοινωνικές ομάδες των περιοχών αυτών ζητούν απεγνωσμένα να γίνουν έργα στην περιοχή καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία πως σε μια πολύ δυνατή βροχή θα πλημμυρίσουν και οι οι γύρω δήμοι. Τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τοπικοί φορείς που θα δίδονταν για τα συγκεκριμένα έργα δόθηκαν αλλού.

Μέχρι σήμερα το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ποτέ ζητήσει να γίνουν μελέτες για να διαπιστωθεί τι χρειάζετε ώστε να σταματήσει επιτέλους να πλημμυρίζει ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο ημερίδες με θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Χαμοστέρνας από επιστημονικούς φορείς (2004-2007) χωρίς το κράτος να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

news-it

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο