Ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής της νοτιοδυτικής Καλλιθέας

Ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής της νοτιοδυτικής Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στην Αγία Ελεούσα, μετά από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου.
Αυτή η εκδήλωση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων αποτέλεσε τον τέταρτο σταθμό μιας σειράς από συζητήσεις που διεξάγονται σε πολλές γειτονιές της Καλλιθέας. Η εντυπωσιακή παρουσία και ανταπόκριση των δημοτών απέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τόσο το μέγεθος των προβλημάτων της περιοχής όσο και τη διάθεση τους για συμμετοχή και δράση στα τεκταινόμενα της πόλης.
Μέσα από μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, καταγραφήκαν τοπικά προβλήματα και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθιξαν οι πολίτες είναι:
  • Η ελλιπής συντήρηση και ανύπαρκτη φύλαξη χώρων πρασίνου, άθλησης και παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα την καθημερινή τους απαξίωση και υποβάθμιση. Επισημάνθηκε ο κίνδυνος ατυχημάτων, καθώς δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφαλείας.
  • Η μη αξιοποίηση του οικοπέδου της ΙΖΟΛΑ, το οποίο διατέθηκε μόνο για εμπορικές και όχι για κοινωφελείς χρήσεις. Τονίστηκε ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή είχε εξαγγείλει την κατασκευή κολυμβητηρίου στο χώρο.
  • Η απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων, τα οποία δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια.
  • Οι απογοητευτικές επιδόσεις του Δήμου σε ότι αφορά την άντληση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Η ανάγκη έργων ανάπλασης στο ποτάμι με έμφαση στη δημιουργία χώρων άθλησης.
  • Η εγκατάλειψη της παραλίας, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ενώ η Δημοτική Αρχή παραμένει θεατής σε φαινόμενα αυθαιρεσίας. Εκφράστηκε το κοινό αίτημα για αξιοποίηση της παραλίας ως χώρου ψυχαγωγίας και άθλησης καθώς και βελτίωσης της προσβασιμότητας με νέα πεζογέφυρα.
  • Το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που γεννά η αυξημένη εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την απραξία της Δημοτικής Αρχής και την έλλειψη συνεργασίας με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.
Οι πολίτες συνεχάρησαν το Δημήτρη Κάρναβο για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα όφειλε να έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, όπως προβλέπεται από το θεσμικό της ρόλο. .
Ο Δημήτρης Κάρναβος από την μεριά του ανέπτυξε τον βασικό κορμό των θέσεων του για τα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας ότι στόχος του είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις διαλόγου να συνδιαμορφώσει με τους πολίτες ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, τεκμηριωμένο και υλοποιήσιμο.
Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «από κοινού με τους πολίτες μπορούμε να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της στασιμότητας και της αδράνειας – μπορούμε να αλλάξουμε την Καλλιθέα – μπορούμε να φτιάξουμε την Καλλιθέα που θέλουμε, την Καλλιθέα που μας αξίζει».
 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο