Εκδήλωση στο πάρκο Χαροκόπου για τα προβλήματα της Καλλιθέας

Ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής της βόρειας Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στο Πάρκο της Χαροκόπου, μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κάρναβου.
Σε αυτή την πρόσκληση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων ανταποκρίθηκε παρά την σημερινή δύσκολη συγκυρία πλήθος δημοτών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τόσο την αγωνία τους για τα ζωτικά προβλήματα της περιοχής όσο και τη διάθεση τους για συμμετοχή και κοινωνική δράση. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν και έθεσαν καίρια ερωτήματα εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Συλλόγου εμποροβιοτεχνών Καλλιθέας, εκπαιδευτικών της πόλης, αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων…

Μέσα από μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, καταγράφηκαν τοπικά προβλήματα, αλλά και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθιξαν οι πολίτες είναι:

• Το τεράστιο όπως το χαρακτήρισαν πρόβλημα με την έλλειψη αγωγού ομβρίων υδάτων στου Χαροκόπου.
• Το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που γεννά η αυξημένη εγκληματικότητα σε συνδυασμό με την απουσία δράσεων της δημοτικής αρχής και την έλλειψη συνεργασίας με το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.
• Η ελλιπής συντήρηση και καθαριότητα και η ανύπαρκτη φύλαξη χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα την καθημερινή τους απαξίωση και υποβάθμιση
• Το διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα κυκλοφορίας και ιδιαίτερα της έλλειψης χώρων στάθμευσης
• Η απουσία αθλητικών υποδομών
• Η ανεπαρκής φύλαξη των σχολείων
• Η ανεπάρκεια των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών
• Ο μαρασμός της τοπικής αγοράς και η επιβεβλημένη ανάγκη στήριξης της.

Οι πολίτες συνεχάρησαν το Δημήτρη Κάρναβο για την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα όφειλε να έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, όπως προβλέπεται από το θεσμικό της ρόλο.

Ο Δημήτρης Κάρναβος από την μεριά του παρουσίασε το βασικό περίγραμμα των θέσεων του για τα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας ότι “Μαζί με τους πολίτες σε κάθε γειτονιά μπορούμε να αλλάξουμε την Καλλιθέα – μπορούμε να οδηγήσουμε την πόλη σε μια νέα αρχή”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο