ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Η Δ.Δ.Ε.

“Η νέα σχολική περίοδος 2008-2009 άρχισε και εμφανίστηκαν πάλι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με τη φοίτηση των παιδιών τους. Ιδιαίτερα απελπιστική είναι η κατάσταση στο χώρο των βρεφονηπιακών- παιδικών σταθμών. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες βρίσκονται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο, αναζητώντας παιδικό σταθμό να εγγράψουν τα παιδιά τους. Οι αιτήσεις που έγιναν στους σταθμούς όλων σχεδόν των δήμων, είναι πολλαπλάσιες απο τις θέσεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται -όσοι βέβαια μπορούν- να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους ιδιωτικούς σταθμούς, όπου μπορεί να πληρώνουν έως και 500 ευρώ το μήνα! Ενώ θεσπίστηκε η υποχρεωτική προσχολική αγωγή, για ένα χρόνο, εντούτοις, δεν υπάρχουν δημόσια νηπιαγωγεία που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, με αποτέλεσμα οι γονείς να προσφεύγουν σε ιδιωτικά.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣΑντίστοιχα δραματική είναι η κατάσταση και στο δήμο Καλλιθέας. Έτσι ειδικότερα στο δήμο μας: Απ’ τις 137 αιτήσεις για τους βρεφικούς σταθμούς, δενν ικανοποιήθηκαν οι 77 (δηλαδή ποσοστό 55,3%). Απ’ τις 135 αιτήσεις για τα παιδικά κέντρα, δεν ικανοποιήθηκαν οι 68 (δηλαδή ποσοστό 51,4%). Απ’ τις 245 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, δεν ικανοποιήθηκαν οι 40 (ποσοστό 16,4%).
Το προσωπικό των παιδικών σταθμών παραμένει τραγικά ανεπαρκές και η πλειοψηφία του δουλεύει σε καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας. Το παιδαγωγικό πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και επαφίεται στο φιλότιμο των εργαζομένων. Τα τροφεία που καλούνται να πληρώσουν οι γονείς (νέα ζευγάρια) είναι υπέρογκα και φτάνουν τα 150 ευρώ το μήνα. Τα περισσότερα των κτιρίων είναι ακατάλληλα, δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφάλειας και δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο απο κρατικό φορέα για την καταλληλότητά τους…
Η Δ.Δ.Ε. καλεί τους εργαζομένους, τους γονείς, τα νέα ζευγάρια να διεκδικήσουν αγωνιστικά: Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημόσια νηπιαγωγεία, τη δημιουργία νέων σύγχρονων κρατικών υποδομών αλλά και ποιοτική παροχή δημόσιας- δωρεάαν δίχρονης προσχολικής αγωγής, ενιαία για όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ζουν στο δήμο μας”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο