Πρωτοβουλία για το Τυπογραφείο του ΕΑΜ

Την έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία θα συνιστάται εκ νέου Ομάδα Εργασίας για την αποκατάσταση του Τυπογραφείου του ΕΑΜ επί της οδού Σκρα 31 και τη λειτουργία του ως Μουσείου Τύπου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ζητεί από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης.
   Στην από 7/10/2008 επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Καλλιθέας υπογραμμίζει ότι η έκδοση της εν λόγω απόφασης είναι κατά νόμο αναγκαία για την επανεκκίνηση των σχετικών διαδικασιών. Επαναλαμβάνει, εξάλλου, τη θέση ότι ο Δήμος Καλλιθέας είναι έτοιμος να αναλάβει τις οικονομικές και οργανωτικές υποχρεώσεις, οι οποίες του αναλογούν για την ολοκλήρωση του έργου. Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου:
Προς
κ. Μιχάλη Λιάπη
Υπουργό Πολιτισμού                   
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Το έτος 2006 ανεστάλη η διαδικασία, η οποία είχε εκκινήσει ήδη από του έτους 1999, για τη δημιουργία του Μουσείου Τύπου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στο τυπογραφείο του ΕΑΜ, επί της οδού Σκρα 31 στην Καλλιθέα.
Έκτοτε, ο Δήμος Καλλιθέας αναμένει από το Υπουργείο Πολιτισμού την έκδοση της προβλεπομένης Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα συνιστάται εκ νέου η Ομάδα Εργασίας για την αποκατάσταση του χώρου και τη λειτουργία του ως Μουσείου Τύπου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
Οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, οι οποίες έχουν σημειωθεί στην ολοκλήρωση της μελέτης για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, μοιραίως παρατείνουν την υποβάθμιση αυτού του μοναδικού χώρου της Εθνικής Αντίστασης και, στην πράξη, καταργούν το δικαίωμα της σύγχρονης κοινωνίας στην ιστορική μνήμη.
Ο Δήμος Καλλιθέας είναι έτοιμος να αναλάβει τις οικονομικές και οργανωτικές υποχρεώσεις, οι οποίες του αναλογούν για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας. Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαία και η σύμπραξη του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία.
Βέβαιος για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας για την έκδοση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης και την εκ νέου προώθηση του θέματος, παρακαλώ, δεχθείτε την έκφραση της υψηλής τιμής, με την οποία διατελώ.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας
Κώστας Ασκούνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο