Στους κατοίκους της Καλλιθέας παραδόθηκε ανακατασκευασμένο το Πάρκο Χαμοστέρνας.

Έναν νέο πνεύμονα πρασίνου έχουν από χθες στη διάθεση τους οι κάτοικοι της Καλλιθέας καθώς ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος παρέδωσε το Πάρκο Χαμοστέρνας ανακαινισμένο και ασφαλές.

Το Πάρκο που είναι έκτασης 900 τ.μ. βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη, Ευαγγελιστρίας και Αρδάσης και παρέμενε κλειστό από το 2011 καθώς η παιδική χαρά που λειτουργούσε στο χώρο δεν μπορούσε να λάβει άδεια λειτουργίας.

Στην τελετή εγκαινίων επαναλειτουργίας του Πάρκου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: « Η Καλλιθέα έχει πολύ λίγους χώρους πρασίνου. Οι χώροι πρασίνου δεν μας περισσεύουν. Ήταν για εμάς λοιπόν υποχρέωση να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξανανοίξουμε για χρήση από τους δημότες μας αυτόν τον χώρο. Ανακαινίσαμε τον εξοπλισμό του πάρκου, φροντίσαμε το πράσινο και πλέον ο χώρος αυτός θα είναι ανοικτός κάθε μέρα. Με αυτό το τρόπο, γιορτάζουμε στην πράξη την Ημέρα Περιβάλλοντος. Φέτος μπήκαμε στην νέα εποχή της καθολικής ανακύκλωσης. Ήδη εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών αποβλήτων στις λαϊκές αγορές μας. Επεκτείνουμε το πρόγραμμα στα super markets και στα καταστήματα εστίασης. Τα οργανικά απόβλητα πλέον δεν πετιούνται αλλά γίνονται λίπασμα έτοιμο να ξαναχρησιμοποιηθεί στους χώρους πρασίνου. Τοποθετήσαμε επίσης, πριν λίγο καιρό το μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πλατεία Δαβάκη. Βλέπουμε μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες, ενώ διοργανώσαμε ένα διαγωνισμό ανακύκλωσης στα σχολεία μας. Υπήρξε σχολείο που ανακύκλωσε 20.000 συσκευασίες.

Σύντομα σε άλλους δύο χώρους της πόλης θα γίνουν αντίστοιχα πάρκα περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Θέλουμε να έρχονται τα παιδιά των σχολείων αλλά και οι μεγάλοι για να μαθαίνουν να αγαπούν τη φύση. Και μαζί με την αγάπη αυτή να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον και να το προστατεύουν».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, καθαριότητας και τοπικής ανάπτυξης Μανώλης Κωστάκης τόνισε: «Είναι ο τέταρτος χώρος πρασίνου που παραδίδουμε σε αυτούς τους είκοσι μήνες διοίκησης του Δήμου. Στόχος μας είναι να κάνουμε χρηστικούς τους χώρους που παρέμεναν κλειστοί για χρόνια.

Το πάρκο αυτό, με την κατάλληλη σήμανση, θα δώσει στους επόμενους μήνες, την ευκαιρία στους μαθητές της πόλης μας να το επισκέπτονται και να παρακολουθούν διαδικασίες φύτευσης, αλλά και περιβαλλοντικές ενημερώσεις».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιος Γαϊτάνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Γιαννακού – Πάσχου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και εξυπηρέτησης του Δημότη Γιώργιος Κυριακόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κορίνα Δαμουλιάνου και η αντιπρόεδρος Παρασκευή Γαλίτση- Ψαρούλη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Κόκουλος και Γιώργος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΑΕΚ Σταύρος Ζάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Αδαμόπουλος, Ευάγγελος Ανδρεάδης, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος και Ελένη Ζαφειράκη, από τον συνδυασμό «Ενωμένοι για την Καλλιθέα» παρέστη η δημοτική σύμβουλος Ευανθία Δαβάκη, καθώς και κάτοικοι της περιοχής οι οποίο είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν αρωματικά φυτά και ένα ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Καλλιθέας γεμάτο από πληροφορίες και συμβουλές για τους τρόπους βελτίωσης του οικοσυστήματος της πόλης μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο