Με μεγάλη  συμμετοχή η εκδήλωση «Γυναίκες και Επιχειρείν- Μάθε για τις ευκαιρίες, γνώρισε τις επιτυχημένες»  για την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  του Δήμου Καλλιθέας

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Επιχειρείν  – Μάθε για τις ευκαιρίες , γνώρισε τις επιτυχημένες»  , που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Καλλιθέας, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

          Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

          Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα Δημογραφικής πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, επισημαίνοντας την «υλοποίηση των πολιτικών και των  δράσεων για την καταπολέμηση των διακρίσεων  σε βάρος των γυναικών», ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ομιλήτριες :

  • Aντιγόνη Αμπελακιώτη,  ICAP Advisory Στέλεχος του Κέντρου Στήριξης & Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ)
  • Σοφία Πατσούρη, Εκπρόσωπος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας
  • Χριστίνα Φυτέα, Πρόεδρος  της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
  • Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
  • Αθηνά Μπαρούφη, Χειροτέχνης

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επεσήμανε στον χαιρετισμό του:

«Στην Καλλιθέα τιμούμε τις Γυναίκες με πράξεις, διαθέτουμε Επιστημονικές Δομές και Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της βίας που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αρχή της ισότητας, των φύλων και την ασφάλεια.

 Συγκεκριμένα διαθέτουμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Δικηγόρους  και  Γιατρούς, αλλά και την Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Έχουμε υπογράψει  την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων.

 Έχουμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ‘’Nταντάδες της Γειτονιάς’’ , και περιμένουμε σύντομα την έναρξη του.

Παρέχουμε εξειδικευμένες Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για Γυναίκες, σε συνεργασία με το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Παρέχουμε ενημέρωση στο Κέντρο Πρόληψης  ‘’Σταθμός ‘’,  αλλά και Δωρεάν υπηρεσίες στα προγράμματα απεξάρτησης του ΘΗΣΕΑ.

Συνεργαζόμαστε με το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), στηρίζουμε τις Γυναίκες να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά παρέχουμε   και επιδοτούμενα σεμινάρια για άνεργες γυναίκες»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Αντιδήμαρχος Δήμου Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη επεσήμανε στον χαιρετισμό της:

«Θέλουμε να στηρίξουμε όλες τις γυναίκες που είναι ανήσυχα πνεύματα, γεμάτες ενέργεια, δημιουργικότητα, ιδέες, γνώσεις, ταλέντα και ισορροπούν καθημερινά σε ένα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον ξεπερνώντας τον εαυτό τους και προσφέροντας ή θυσιάζοντας καλύτερα ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού τους στην επιχείρηση.

Αξίζει τουλάχιστον η αναγνώριση του κόπου και της προσπάθειας για να φθάσουν εκεί, βραβεύσαμε σήμερα κάποιες γυναίκες που τόλμησαν, και μάλιστα σε δύσκολες εποχές, όπως οι δεκαετίες του 50΄, 60΄, 70΄,  80΄, Γυναίκες Μονογονεϊκές, Πολύτεκνες,  Τρίτεκνες που επιχείρησαν και πέτυχαν.

Θέλουμε να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε περισσότερες Γυναίκες να δουν τον εαυτό τους ως επιτυχημένες επαγγελματίες και ως δυνητικά επιχειρηματίες.

Η προώθηση και η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, είναι προτεραιότητα μας, πρέπει να διεκδικήσουμε να υπάρξει σχεδιασμός από την πολιτεία,  αλλά και τοπικά σχέδια στη συλλογική αυτή προσπάθεια ώστε να μπορέσουν οι Γυναίκες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα πολλαπλά εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο τους».

Στην εκδήλωση «Γυναίκες και Επιχειρείν –Μάθε για τις ευκαιρίες, γνώρισε τις επιτυχημένες!»,  βραβεύθηκαν Γυναίκες Επιχειρηματίες της Καλλιθέας,  με τα κριτήρια της εκπροσώπησης και των 3 Κοινοτήτων-Διαμερισμάτων της πόλης, των αντιπροσωπευτικών  γυναικείων επαγγελμάτων που επιχειρούν ,  των   ΜονογονεΊκών, Πολύτεκνων, Τρίτεκνων   Γυναικών, που έφτιαξαν τις δικές τους επιχειρήσεις τις δεκαετίες των 50΄, 60΄70΄, 80΄,  Χειροτέχνες και Γυναίκες στο Νέο Επιχειρείν  E-shop.

Οι Βραβευθείσες Γυναίκες Επιχειρηματίες της Καλλιθέας:

– Αγαθή  Πατσιώτη ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ ΠΑΤΣΙΩΤΗ

– Ολυμπία Σεϊτανίδου  ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

– Αθηνά  Μπαρούφη ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ

-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 

Η Ελισάβετ  Αλεξανδρίδου απεβίωσε το 2020,  ο γιός της Χριστόφορος Αλεξανδρίδης παρέλαβε το βραβείο

– Έλενα Πανταζή  ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΑ

– Ιωάννα  Καρούσου ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΑ

– Σοφία Πατσούρη  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΠΤΙΚΑ

– Ειρήνη Τζιλίνη  ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΙΔΗ Ε-shop

– Κυριακή  Σκυφτού ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΕΙΔΗ

– Μαρία Κασκαβέλη  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  ΡΑΜΟΝΑ

– Κωνσταντίνα  Κούσουλα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΟΥΣΟΥΛΑ

– Μιρέλα Σελέγκου  ΑΝΔΡΙΚΗ ΕΝΔΥΣΗ  LE MAN

– Ειρήνη Αντώναρου ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΙΔΗ VICKO

– Ελένη Γρηγοριάδου  ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ KALLIGRAPHIC

– Ανθία Μπάζιου  ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ  ANTHIA  BEAUTY

– Παναγιώτα Αθηνοδώρου  ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΕRAKI

– Αντιόπη  Ζαφειρέλη ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

– Ευρώπη Στεφανίδου ΤΑΒΕΡΝΑ   ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΣ

– Αγγελική Ζευγαρά  ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  FAZMA MODELS & EVENTS 

– Ηλέκτρα Γεωργιάδου  EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΔΥΣΗΣ CORDA

– Μαρία (Μαρικάλη Γιαννούση) και Σοφία Παπαδοπούλου

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΜΑΡΙΚΑΛΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ DANCE SCHOOL   EYΓΕΝΙΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

– Ξανθή Μπουρογιαννοπούλου  ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

– Όλγα Παναγιωτίδου   ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ

– Αγγελική Χαριτίδου ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

– Λουίζα Μαρακάκη ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ  ΕPSILON MARAKAKI

Tην εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Φραντζέσκα Σαββοργινάκη. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο