«Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής»

Σε μία περίοδο ενεργειακής κρίσης, κατά την οποία η τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος έχει εκτοξευτεί και όλοι προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση, η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας «περί άλλα τυρβάζει».
Ήδη πολλοί Δήμοι έχουν προχωρήσει στην αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με νέας τεχνολογίας LED που ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ 50%!!! Το κυριότερο είναι ότι ο νέος φωτισμός LED είναι πλήρως ελεγχόμενος, μέσω συστήματος τηλεδιαχείρισης, που σημαίνει ότι σε πραγματικό χρόνο μπορούν να λαμβάνονται στοιχεία για την κατάστασή τους!

Ο κ. Κάρναβος το 2014, στο προεκλογικό του πρόγραμμα, υποσχόταν ότι θα εξοικονομήσει 500.000€ τον χρόνο από την «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ» και οι πολίτες θα έχουν «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ».
Όμως, το μόνο που έχει κάνει εδώ και 8 χρόνια είναι να αλλάξει – προεκλογικά το 2019 – 24 φωτιστικά σώματα πέριξ του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, στήνοντας μάλιστα και ολόκληρη φιέστα.
Αντί λοιπόν για εξοικονόμηση 500.000€ ο Δήμος, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2,5 εκατ. € για το φωτισμό οδών και πλατειών μέσω των Δημοτικών Τελών που επιβαρύνουν τους πολίτες.
Το χειρότερο για τον κ. Κάρναβο είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής, που φαίνεται να γνωρίζει κάτι περισσότερο, προβαίνει στην αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων λαμπτήρων με LED στην κεντρική Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τέλος, θα συνιστούσαμε στον κ. Κάρναβο πριν αρχίσει να βρίσκει φτηνές δικαιολογίες να θυμηθεί ότι το 2014 του παραδώσαμε φάκελο με πλήρη καταγραφή των φωτιστικών σωμάτων, καθώς επίσης και την πηγή χρηματοδότησης.

Προοπτική Ζωής-Κώστας Ασκούνης
 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο