Header AD

Η επιστολή που κοινοποίησε σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας

 


Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου.

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

      Η πατρίδα μας  κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερη και πρωτοφανή κατάσταση υγειονομικής κρίσης. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, την ιδιαιτερότητα της κρίσης και τα χρόνια προβλήματα της χώρας μας, αξιοποιώντας τόσο το πολιτικό και το επιστημονικό της επιτελείο, όσο και τους «μαχητές» της πρώτης γραμμής, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας που με αυταπάρνηση έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν έναν δύσκολο αγώνα στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας, καταφέραμε αρχικά να περιοριστεί η πανδημία και να μη μετράμε καθημερινές απώλειες συνανθρώπων μας.

Είναι, επίσης δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πειθάρχησε στα περιοριστικά μέτρα που θεσπίστηκαν, με ομοθυμία, σοβαρότητα και αίσθημα ατομικής ευθύνης. Η Καλλιθέα, ένας από τους πολυπληθέστερους Δήμους της χώρας μας, υπήρξε επίσης ένα εξαίρετο παράδειγμα επιτυχούς τήρησης των μέτρων προστασίας. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις θυσίες όλων μας.

Σε μια περίοδο που η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αποτελεί μέγιστο ζητούμενο ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάσωση της τοπικής οικονομίας, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, είναι σημαντικό ο καθένας από την πλευρά του αλλά και όλοι μαζί, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη στήριξή τους.Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμική δυνατότητα και κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία ισότιμα και ισάξια, να λειτουργήσουν στο νέο τοπίο της επόμενης ημέρας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως άμεσα θα προχωρήσετε στην επικαιροποίηση της δυνατότητας απαλλαγής από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού - με αναδρομική ισχύ- των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τους περιορισμούς για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού για τις χρονικές περιόδους στη διάρκεια των οποίων τελούσαν σε αναστολή με κρατική εντολή, ως την ελάχιστη αναγνώριση στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν να επιβιώσουν.

Ως εκ τούτου,  ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του  Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας,  προτείνουμε τα κάτωθι: 

  • Οριζόντια λήψη μέτρων για όλες τις επιχειρήσεις της πόλης με 100% απαλλαγή τελών, καθώς και διακοπή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, έως 30.06.2022.
  • Αναστολή δόσεων έως 30.06.2022 όσων έχουν μπει σε ρύθμιση για οφειλές στο Δήμο. Μετά τη λήξη του χρόνου αναστολής, θα ξεκινήσει η καταβολή των δόσεων με παράταση χωρίς ποινές και προσαυξήσεις.
  • Επέκταση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων (όπου είναι εφικτό)   χωρίς παραβίαση πολεοδομικών όρων και με βασικό κριτήριο τη δυνατότητα διέλευσης πεζών, εμποδιζομένων ατόμων, ΑΜΕΑ κλπ.
  • Πεζοδρομήσεις  (κατά τις βραδινές ώρες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων) όπου είναι εφικτό ώστε τα καταστήματα εστίασης  να καλύψουν τον μέγιστο αριθμό θέσεων.
  • Σύμπραξη Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Καλλιθέας με σκοπό τη διενέργεια διαφημιστικής καμπάνιας που θα παροτρύνει τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά και τα καταστήματα της πόλης μας.

Εμείς, οι άνθρωποι της αγοράς, δηλώνουμε παρόντες, έτοιμοι να συνεισφέρουμε  κατά το δυνατόν, στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων. Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες της εθνικής μας οικονομίας, έβαλε και θα ξαναβάλει πλάτη για να περάσουμε με ασφάλεια  και από αυτές τις συμπληγάδες.

Είμαστε πεπεισμένοι πως τα αιτήματα μας θα τύχουν ανταπόκρισης στο πρόσωπο σας καθώς και στο σύνολο  του δημοτικού συμβουλίου .

 

                                                            Με εκτίμηση


Ο Γενικός  Γραμματέας                                                                  Ο Πρόεδρος

Νικολαράκος Μιχάλης                                                  Αναστόπουλος Ανδρέας

Η επιστολή που κοινοποίησε σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας Η επιστολή που κοινοποίησε σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καλλιθέας Reviewed by nxtypos on 25.2.22 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια