Τάσος Γαϊτάνης: «2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν κλειστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες»

 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του Kontra και στον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη, όπου αναφέρθηκε στους λόγους που επέβαλλαν την ρύθμιση για τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών.  

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης εξήγησε ότι στη χώρα μας οι 9 στους 10 που πεθαίνουν από κορωνοϊο είναι άνω των 60 ετών και οι 7 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανήκουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα. Συνεπώς ανέφερε ότι τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με την μετάλλαξη «Ο», επέβαλλαν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ακολούθως ο κ. Γαϊτάνης  απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης, υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα είχαν σαν αποτέλεσμα να κλειστούν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες 2 εκατομμύρια ραντεβού και για τις 3 δόσεις. Πρόσθεσε όμως, πως η ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, υστέρησε κατά πολύ σε σχέση με άλλες, αφού από τις 580 χιλιάδες συμπολίτες δίχως εμβολιαστική κάλυψη, μόνο οι 70 χιλιάδες από αυτούς αποφάσισαν να εμβολιαστούν. Το στοιχείο αυτό έκρινε την λήψη της απόφασης.

Συμπερασματικά σημείωσε πως οι 510 χιλιάδες που θα έμεναν ανεμβολίαστοι, κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός πήρε μια δύσκολη απόφαση και συμπλήρωσε πως στην πολιτική το εύκολο είναι να είσαι αρεστός, ενώ το δύσκολο είναι να είσαι ωφέλιμος λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες όμως είναι χρήσιμες και επιβεβλημένες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο