Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καταγγέλλει η «Προοπτική Ζωής»

 «Η μετατροπή των Παιδικών Σταθμών σε Βρεφικούς, απαιτεί βάση Νόμου, διπλάσιο σχεδόν αριθμό Παιδαγωγών για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους. 

Ενώ η Διοίκηση του Δήμου εδώ και πολύ καιρό είχε προειδοποιηθεί από τις εργαζόμενες για το πρόβλημα που θα ανακύψει, συνέχισε να λειτουργεί χωρίς κανέναν προγραμματισμό και σχεδιασμό.

Άρχισαν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος όταν οι εργαζόμενες, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις χωρίς όμως και πάλι να δώσουν κάποια λύση.

Ο Δήμαρχος φέρει ακέραια την ευθύνη για την ολιγωρία που επέδειξε και για την αναστάτωση που προκαλεί στις οικογένειες των παιδιών και στους εργαζόμενους.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του καταθέσαμε συγκεκριμένη και λειτουργική πρόταση και τον καλέσαμε επιτέλους, να ασχοληθεί με σοβαρότητα για την επίλυση του θέματος αυτού.

Οι Βρεφικοί Σταθμοί αποτελούν τον πλέον ευαίσθητο τομέα των δομών του Δήμου και δυστυχώς δεν αποτελούν βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.     

Όπως στη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση έτσι και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, η Διοίκηση λειτουργεί «βλέποντας και κάνοντας» με τεράστιες επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό. Η σημερινή κατάσταση μας θλίβει και προκαλεί ανησυχία.  

Είναι φανερό ότι στο θέμα της Παιδείας βαθμολογούνται με «Κάτω από τη Βάση».»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο