Ανακοίνωση της “Μια Πόλη στο Δρόμο” για τις πλημμύρες

 

Ακόμα μια φορά η πόλη βρέθηκε στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Σπίτια και σχολεία πλημμύρισαν, άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, περιουσίες κινδύνεψαν. Το επιτελικό κράτος βρέθηκε, για άλλη μια φορά, “απροετοίμαστο”.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ και της Πολιτικής Προστασίας, η νύχτα προβλέπεται δύσκολη.

Τα ποτάμια στα οποία μετατράπηκαν οι δρόμοι της Καλλιθέας και η λίμνη που σκέπασε την παλαιά Παραλιακή, δίπλα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποτελούν την πιο δραματική απόδειξη του τι σημαίνει έργα και αναπλάσεις βιτρίνας, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της κατοικίας του λαού και των εργαζομένων.

Το τμήμα της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος που πλημμύρισε είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Τζιτζιφιών και Μοσχάτου. Μιας ανάπλασης που, πέραν των τειχών που υψώνει προς τις γειτονιές μας, οδεύει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.

Η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια, η οποία παρέλαβε το έργο της Παραλιακής σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο, κοροϊδεύει επί δύο χρόνια. Ακόμα και η αποπεράτωση της Α’ Φάσης του έργου, που περιελάμβανε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή των Τζιτζιφιών, έχει ήδη καθυστερήσει δραματικά και σύμφωνα με τις πρόσφατες υποσχέσεις Πατούλη, επρόκειτο να “παραδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου”. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν τα σημεία αυτά της παλαιάς παραλιακής, που βρίσκονται “κυκλωμένα” από τη μία από τα τείχη της νότιας όψης του Σταύρος Νιάρχος, από την άλλη από τα τείχη της Νέας Παραλιακής, να μετατραπούν σε λίμνες. Οι Τζιτζιφιές και το Μοσχάτο να κινδυνεύουν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τέρμα πια η κοροϊδία. Απαιτούμε άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της Καλλιθέας και του Μοσχάτου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο