Κώστας Ασκούνης: «Περιφέρεια και Δήμος ΑΠΕΤΥΧΑΝ στην αντιμετώπιση των πλημμυρών»

 

Τώρα που «κάθισαν τα νερά» (και όχι η σκόνη που λέει ο λαός) πρέπει τα πράγματα και οι υπεύθυνοι να μπουν στην θέση τους.

Οι Τζιτζιφιές και ένα μεγάλο μέρος του Κέντρου της Καλλιθέας για ακόμα μια φορά, πλημμύρισαν με τις περιουσίες των πολιτών να καταστρέφονται. Υπόγεια parking, επιχειρήσεις, ισόγειες κατοικίες και αυτοκίνητα έχουν υποστεί ΞΑΝΑ μεγάλες ζημιές. 

Είναι η δεύτερη φορά που η Καλλιθέα μετρά τις πληγές της, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Οι ευθύνες της Περιφέρειας και του Δήμου είναι πολλές. 

Ευθύνες της Περιφέρειας: Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση των έργων του Παραλιακού Μετώπου και ειδικότερα στην κατασκευή του ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ, δημιούργησαν σε όλους τους παραλιακούς Δήμους μεγάλα προβλήματα που συμπυκνώνονται στις εικόνες ντροπής, που έκαναν του γύρω του κόσμου, με το Λεωφορείο της γραμμής «πνιγμένο» στα νερά της οδού Ποσειδώνος στην Καλλιθέα. 

Ευθύνες του Δήμου: Οι Τζιτζιφιές που μετατράπηκαν σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο της Καλλιθέας, με τους πίδακες νερού να ξεπηδούν στην μέση του δρόμου, είναι η απόδειξη της αποτυχίας του κ. Κάρναβου. 

Ο Δήμαρχος είχε 7 χρόνια μπροστά του, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές του 2018, να ασχοληθεί σοβαρά και να σχεδιάσει τα απαραίτητα έργα. Ίσως για τον Δήμαρχο των social η επικοινωνιακή του εικόνα να είναι πιο σημαντική από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο μας και τους πολίτες.

Τέλος, παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ.Κάρναβου στα Μ.Μ.Ε. Η μόνιμη επωδός να μεταθέτει τις ευθύνες του σε κάποιον άλλον (για όλα τα μεγάλα προβλήματα πάντα κάποιος άλλος φταίει) δεν τιμάει το θεσμό που υπηρετεί και δεν βοηθάει την πόλη. Πρέπει να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να βάλει και αυτός το λιθαράκι του να πάμε ένα βήμα μπροστά την Καλλιθέα.

Οι πολίτες θέλουν έναν Δήμαρχο που να αναγνωρίζει, αλλά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο