«Μια Πόλη στο Δρόμο” για την απαγόρευση συναθροίσεων της 17ης Σεπτεμβρίου

Η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» καταγγέλλει την απαγόρευση συναθροίσεων που επιβλήθηκε από κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Καλλιθέα, στην περιοχή των Τζιτζιφιών γύρω από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η απαγόρευση αφορά μια μεγάλη ζώνη μεταξύ των οδών Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού). Η απαγόρευση συναθροίσεων αφορά ολόκληρη την Παρασκευή, 17 Σεπτέμβρη, από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Και αυτό επειδή στην περιοχή μας, πίσω από τα κάγκελα και τις κάμερες του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα βρεθούν αξιωματούχοι από τις εννέα χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων για την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και το μεταναστευτικό.

Δηλαδή, για την περαιτέρω λεηλασία της φύσης στο όνομα μιας «πράσινης ανάπτυξης» προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στον απόηχο μιας αντιπυρικής σεζόν με εκατομμύρια στρέμματα δασών καμένα κυρίως στη χώρα μας, αλλά και στις άλλες μεσογειακές χώρες. Για την μεταβίβαση των οικονομικών βαρών της «ενεργειακής μετάβασης» στους λαούς, με εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για να μη θιγούν τα κέρδη των λίγων. Και, βεβαίως, για τον συντονισμό της δολοφονικής αντιμετώπισης προσφύγων και μεταναστών σε Αιγαίο και Μεσόγειο, που ήδη έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές.

Ως Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που αυτή τη φορά εκφράστηκε με απαγόρευση συγκεντρώσεων και στη γειτονιά μας.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις δεν μπαίνουν στον γύψο.

Καλλιθέα, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο