Μεγάλη αύξηση τιμών στις ενοικιάσεις κατοικιών στην Καλλιθέα!

Αυξημένη διαθεσιμότητα ακινήτων αλλά και πιο «αλμυρές» τιμές: Έτσι σκιαγραφείται το τοπίο που έχουν να αντιμετωπίσουν γονείς και φοιτητές που θα αναζητήσουν φέτος κατοικία. Μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στην Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Ζωγράφου και Εξάρχεια, έως 25% πάνω οι τιμές και στις top περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, οι επιδράσεις της πανδημία του κορoνοϊού στον τουρισμό και εν τέλει στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, συντέλεσε καθοριστικά στο να επιστρέψουν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων από τη βραχυχρόνια μίσθωση στη παραδοσιακή – μακροχρόνια μίσθωση ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα των μεγάλων πόλεων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη). Το μεγαλύτερο ποσοστό των ακινήτων που διατίθενται, είναι ακίνητα κυρίως μικρής επιφάνειας 30τμ-60τμ πλήρως ανακαινισμένα και σε πολλές περιπτώσεις πλήρως επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσκευών.

Οι τιμές στην Αθήνα καταγράφουν αυξητικές τάσεις στις περισσότερες φοιτητικές περιοχές. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι Ζωγράφου και Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, το 2020 το κόστος μίσθωσης γκαρσονιέρας στον Νέο Κόσμο κυμαινόταν από 260€ έως 360€/μήνα, τη φετινή καταγράφεται αύξηση 13,3% στην κατώτατη τιμή μίσθωσης και +26% στην ανώτατη τιμή μίσθωσης, με το μηνιαίο μίσθωμα να κυμαίνεται από 300€/μήνα, έως και 490€/μήνα αν πρόκειται για πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο με οικοσυκευές διαμέρισμα. Αυξήσεις καταγράφονται και στην Καλλιθέα, με το κόστος μίσθωσης για διαμέρισμα 40τμ-50τμ να κυμαίνεται από 350€/μήνα έως και 550€/μήνα αν πρόκειται για επιπλωμένο και πλήρως εξοπλισμένο με οικοσυκευές, όταν τη περσινή χρονιά το κόστος μίσθωσης κυμαινόταν από 330€/μήνα έως και 400€/μήνα.

Η Καλλιθέα επιλέγεται από φοιτητές της Παντείου καθώς και πολλών ιδιωτικών σχολών μαγειρικής στο Μοσχάτο. Θα επαναληφθεί και φέτος η αναζήτηση κατοικία για συγκατοίκηση πρωτοετών από την ίδια πόλη, ενώ πολλοί θα αναγκαστούν για ακόμη μια χρονιά να επιλέξουν παλαιά ακίνητα που για χρόνια ήταν αζήτητα. Οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις στο σύνολο της περιοχής. Τη φετινή χρονιά στη περιοχή της Καλλιθέας έχουν μειωθεί οι εγγραφές σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 198, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό των διαμερισμάτων που διατίθενται προς μακροχρόνια μίσθωση να είναι πλήρως ανακαινισμένα και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, διατίθενται με το σύνολο της επίπλωσης και των οικοσυκευών. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο