Άμεση διακοπή εργασιών στο προαύλιο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, ζητάει ο Διευθυντής του σχολείου

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 έγινε έναρξη εργασιών για την τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας στο προαύλιο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Οι εργασίες πρέπει να διακοπούν άμεσα, γιατί ο χώρος στον οποίο εκτελούνται αποτελεί τον χώρο καταφυγής των μαθητών σε περίπτωση σεισμού ή άλλου κινδύνου, ο οποίος απαιτεί την εκκένωση του κτηρίου.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος στο προαύλιο του σχολείου, ο οποίος να πληροί τις προϋποθέσεις χώρου καταφυγής των μαθητών. Επίσης στο Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στην Σχολική Μονάδα, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, τα τελευταία δέκα«10» χρόνια ο χώρος αυτός του προαυλίου ορίζεται ως χώρος  καταφυγής των 300 μαθητών του συγκροτήματος και των σαράντα «40»   εργαζομένων. Σύνολο 365 άνθρωποι.

275 μαθητές φοιτούν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το δεύτερο πολυπληθέστερο σχολείο της Καλλιθέας.

            25 μαθητές φοιτούν στο 9ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, το οποίο φιλοξενείται στην αίθουσα Φυσικών Επιστημών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Αν κατασκευαστεί η αίθουσα ο αριθμός των μαθητών θα ανέλθει στους 325, το σύνολο των ανθρώπων σε 365 και ο χώρος του προαυλίου θα μειωθεί. Θα υπάρξει δηλαδή αύξηση του συγχρωτισμού σε μία περίοδο κατά την οποία απαιτείται μείωση του συγχρωτισμού και τήρηση αποστάσεων, καθώς η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει και αναμένεται από τον Σεπτέμβριο του 2021 το τέταρτο κύμα.

Επιπλέον δεν θα υπάρχει στο σχολείο χώρος καταφυγής των μαθητών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες,

Με εκτίμηση,

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο