Τάσος Γαϊτάνης: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας»

 

Για τα ζητήματα που αφορούν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 90,4 και στο δημοσιογράφο Β. Ταλαμάγκα. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνηση είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και κατά συνέπεια όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στοχεύουν ώστε λιγότεροι συμπολίτες μας να εκτεθούν στον κορονοϊο. Ενώ συμπλήρωσε ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να νικήσουμε την πανδημία είναι ο εμβολιασμός. 

Παράλληλα επισήμανε ότι όπου παρατηρούνται περιοχές που τα μέτρα δεν τηρούνται, εκεί λαμβάνονται κάποια περιοριστικά μέτρα, όπως συνέβη στη Μύκονο για τη διασκέδαση. Όμως διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο, αλλά για μέτρο που απαιτείται για να ελεγχθεί η πανδημία. «Η διαχείριση της πανδημίας είναι μια δυναμική κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δε θα απαιτούνται τα βήματα που ενδεχομένως χρειάζεται να κάνουμε προς τα πίσω, όταν θα εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. 

Αναφορικά με τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικές και αυτό αποτυπώνεται ήδη σε όλους τους δείκτες. Υπογράμμισε δε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια πραγματικότητα πλέον με αρκετά κεφάλαια να μοχλεύσουν την Ελληνική Οικονομία, να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αυξήσουν το ΑΕΠ. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση διέθεσε ένα μεγάλο πακέτο στήριξης, ύψους 41 δις. ευρώ για να στηρίξει την κοινωνία από τις συνέπειες της πανδημίας. 

Κατέληξε λέγοντας ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον και εξήγησε ότι στη χώρα μας μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Και έφερε ως παράδειγμα τη μεγάλη ζήτηση θέσεων για το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό προγράμματος με δίδακτρα στη ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Το γεγονός αυτό σημείωσε, συνεπάγεται πολλά οφέλη τόσο σε οικονομικό, όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο