Μαθητές ατμίζουν την ώρα του μαθήματος, καταγγέλλει γονέας παιδιού σε σχολείο της Καλλιθέας

 

Ο γονέας επισυνάπτει στην καταγγελία του φωτογραφία στην οποια απεικονιζονται δυο μαθήτριες Γυμνασίου να ατμίζουν εν ώρα μαθήματος

Σοκαρει το περιεχόμενο της καταγγελίας που κατεθεσε γονέας στη Δευτεροβαθμια Διεύθυνση Δ’ Αθήνας με κοινοποίηση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για περιστατικα που συμβαίνουν σε σχολείο της Καλλιθέας.

Ο γονέας επισυνάπτει στην καταγγελία του φωτογραφία στην οποια απεικονιζονται δυο μαθήτριες Γυμνασίου να ατμίζουν εν ώρα μαθήματος. Μια εικόνα που σοκάρει και προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Οπως αναφέρει στην καταγγελία του, ο Σύλλογος Γονεων αν και έχει αναφέρει μια σειρά σοβαρών περιστατικών, μερικα εκ των οποίων αφορούν την αντιεκπαιδευτική δράση μιας καθηγητριας, ωστόσο δεν εχει υπάρξει αντίδραση απο την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών της Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης.

Συγκεκριμένα, αναφερεται στην καταγγελία του γονεα: «Μετά απο τόσες σοβαρές καταγγελίες θα περιμέναμε και ως γονείς και ως σύλλογος διεξοδική διερεύνηση. Να καλούσατε τον καταγγέλλοντα, το σύλλογο γονέων, τα παιδιά, και να κάνετε και οι δύο οι ίδιοι επιτόπια διερεύνηση. Με έκπληξη είδαμε να ζητείται η άποψη της ελεγχόμενης και του προϊσταμένου της ότι ως παππού λέμε την καλύπτει. Έτσι σε κάθε έρευνα το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο και από πριν καθορισμένο. Ουσιαστικά δεν θεωρητικά έρευνα.

Μία τέτοια αδιαφορία είναι φυσικό επόμενο να οδηγήσει και σε χειρότερες καταστάσεις, όπου πλέον καπνίζουν ελεύθερα μέσα στις τάξεις εν ώρα μαθήματος (σας επισυνάπτουμε φωτό) και (κάνουν) χρήση κινητών, ενώ αναρτούν την ίδια στιγμή στα social κάτι που σημαίνει ακόμα πιο συστηματική χρήση των κινητών… Μάλιστα χλευάζουν με ιδιαίτερο τρόπο ότι έχουμε την άνεση να καπνίζουμε και να χρησιμοποιούμε τα κινητά την ώρα του μαθήματος. Φυσικά και έχετε ευθύνη όταν κάθε καταγγελία δεν διερευνάται αλλά προσπαθήστε να την κρύψετε κάτω από το χαλί».

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο