Header AD

«Στα κάγκελα» τα μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Καλλιθέας - Τι καταγγέλλουν

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό θέμα στα Πολιτιστικά του Δήμου Καλλιθέας.
Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες στην παρακάτω επιστολή  των μελών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας, που έχει σταλεί στον Δήμο και θα
αναγνωσθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας που θα γίνει την Τετάρτη 29/01/2020 ώρα 19.00-19.30. 

Όλα τα μέλη θα δώσουμε το παρόν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την παραπάνω ημέρα και ώρα.
"Καλλιθέα 13 Ιανουαρίου 2020.
   Κύριε Δήμαρχε
   Κύριε Γενικέ Γραμματέα
   Κύριε Πρόεδρε τού Δ.Σ.
   Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι
   Κυρίες και Κύριοι Δ. Σύμβουλοι
                     τού Δήμου Καλλιθέας
1.   Τα Εργαστήρια της ερασιτεχνικής δημιουργίας, λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν δε υποστηριχτεί από όλες τις Διοικήσεις του Δήμου διαχρονικά και έχουν αγκαλιαστεί από μεγάλη μερίδα των πολιτών.
2.   Ειδικά το Εργαστήριο της Ζωγραφικής Ενηλίκων, είναι αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο πανελλαδικώς. Τη στιγμή μάλιστα, που αντίστοιχα Εργαστήρια θεωρούνται υπερπλήρη οταν έχουν 30 σπουδαστές, στο δικό μας φοιτούν 250.
3.   Με τη σημερινή του μορφή, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 1992, που σημαίνει πως φέτος κλείνει 28 χρόνια πορείας. Αξίζει να σημειωθεί, ό,τι χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές έχουν σπουδάσει στη Σχολή, της οποίας το μορφωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο είναι υψηλό.
4.   Στο Εργαστήριο, πέραν των μαθημάτων που πραγματεύονται αμιγώς ζωγραφικά θέματα, γίνονται παραλλήλως προσεγγίσεις σε: Λογοτεχνία, Ποίηση, Θέατρο, Κινηματογράφο, Μουσική, Κοσμολογία, Ιστορία Γενική και Ιστορία της Τέχνης.
Επί πλέον, γίνονται επισκέψεις σε Μουσεία, Πινακοθήκες, Αρχαιολογικούς χώρους και εκδρομές σε Πολιτιστικούς χώρους ανά την Ελλάδα.
Γιά όλα αυτά δε, υπάρχει πλήρες και οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο τηρείται κατά γράμμα.
5.   Δάσκαλος του Εργαστηρίου, είναι ο ζωγράφος και ποιητής Χρίστος Παπαδάκης. Όλα αυτά τα χρόνια, με την προσωπική του καλλιτεχνική πορεία, αλλά και μέσω της δουλειάς των σπουδαστών, έχει αναδείξει τον Δήμο μας στο Πολιτιστικό γίγνεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε --εκτός των άλλων-- με εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, ομιλίες, συζητήσεις.
6.   Είναι λοιπόν το Εργαστήριο, Κοινωνικά καταξιωμένο και Πολιτιστικά απαραίτητο.
☆☆☆
7.   Πριν την είσοδο της χώρας μας στα "Μνημόνια", οι δάσκαλοι του Πολιτιστικού Δικτύου, υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις με τον Δ.Κ.
Γιά 20 χρόνια λοιπόν, ο Δάσκαλός μας, αμειβόταν με το 1/2  το 1/3 ή και λιγότερο, έναντι των συναδέλφων του (βάσει επισήμων μισθολογικών καταστάσεων) διότι αυτό ήταν επιλογή πρώην Αντιδημάρχου.
8.   Όταν καταργήθηκαν οι ατομικές συμβάσεις --λόγω μνημονιακής οδηγίας-- οι δάσκαλοι σε συνεννόηση και συνεργασία με την τότε Διοίκηση, δημιούργησαν μία εταιρεία, την Κοιν.Σ.Επ. "Καλή Τέχνη". Κι αυτό, ώστε να μπορεί να παίρνει μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό, που ο Δ.Κ. προκήρυσσε.
Αυτό σημαίνει, πως ο Δήμος μας έκανε επιλογή να συνεχιστεί το επιτυχημένο έργο με τους ίδιους δασκάλους.
9.   Τότε λοιπόν, συμφωνήθηκε μεταξυ των μελών / δασκάλων της εταιρείας, να εξομοιωθούν οι ωριαίες αμοιβές όλων.  Μόνον που αυτό --δυστυχώς-- δεν τηρήθηκε. Έτσι ο Δάσκαλός μας (και μάλιστα δίχως καν να το γνωρίζει) συνέχισε να αμοίβεται με λιγότερα χρήματα.
10.   Μόλις αυτό αποκαλύφθηκε τον Μάϊο του 2017, ετέθη θέμα στη Γεν. Συν. των δασκάλων, από πλευράς του Χρίστου Παπαδάκη και της Δασκάλας του Εργαστηρίου Κεραμικής Κατερίνας Τσιμιχοδήμου.
Αντί όμως σαφών εξηγήσεων, βρέθηκαν ενώπιον ενός "μετώπου", με επιθετική διάθεση, ανάρμοστη συμπεριφορά καί απολυταρχική πρακτική.
11.   Ομοίως, ζητήθηκαν από την πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρείας, από την ίδρυσή της.
Τότε υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση. Ιδιαιτέρως από την πρόεδρο κα Αμαλία Καλούση (δασκάλα της ομάδας Φωτογραφίας) και το μέλος της Διοικούσας κο Γκέντση Ρούτση (υπάλληλο της Δημοτικής Πινακοθήκης).
Μέχρι σήμερα, αρνούνται να δώσουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ως ο νόμος και το Καταστατικό --σαφώς-- ορίζει.
12.   Στην συνέχειά της η εταιρεία, μετεξελίχθηκε σε Κοιν.Σ.Επ. Ι.Κ.Ε. "Καλή Τέχνη".  Εν απουσία των Δασκάλων Κ.Τσιμιχοδήμου και Χ.Παπαδάκη, προτάθηκε από την κα Καλούση και ψηφίστηκε γιά διαχειριστής του νέου σχήματος, ο σύζυγος της κας Καλούση, Αχιλλέας Παυλίδης. Αξίζει δε να αναφερθεί πως, λογιστής της εταιρείας ειναι ο κος Βασίλειος Λέτσος, γαμπρός της κας Καλούση (σύζυγος της αδελφής της) και δικηγόρος, ο προσωπικός της φίλος κος Πέτρος Σφηκάκης.
13.   Εκτός του ότι, οι Δάσκαλοι Χ.Π. και Κ.Τ. αμοίβονται λιγότερο, παρά το έργο τους και την προσφορά τους, η εταιρεία ( δηλαδή η κα Καλούση) αρνείται να αποπληρώσει δεδουλευμένα ή συμφωνημένα ποσά στους ανωτέρω. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η συμφωνία, η οποία διημείφθη μεταξύ του πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού κου Μανώλη Κωστάκη, της κας Καλούση και του Δασκάλου μας.
Ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Κάρναβος, ενημερώθηκε και έδωσε εντολή να τηρηθεί η συμφωνία. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
14.   Κατόπιν όλων τούτων, ο Χρίστος Παπαδάκης, ενημέρωσε αναλυτικά ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους φορείς. Όμως, ενώ ΑΠΑΝΤΕΣ κατανοούσαν το πρόβλημα και συνηγορούσαν υπέρ του ΔΙΚΑΙΟΥ, η κα Καλούση, ο κος Παυλίδης, ο κος Ρούτση και οι συν αυτών ωφελημένοι, συνέχισαν να λοιδωρούν, να προσβάλλουν και να απαξιώνουν, εκείνους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και ΚΥΡΙΩΣ στην Κοινωνία της Πόλης μας.
15.   Κύριε Δήμαρχε,
         Κυρίες και Κύριοι.
Από τα άνωθεν σαφώς συνεπάγεται, ό,τι το θέμα έχει δύο σκέλη.
Στο πρώτο ανήκει μιά προσπάθεια απαξίωσης του ποιοτικού Εργαστηρίου Ζωγραφικής ώστε να καλύπτεται η ανεπάρκεια άλλων.
Στό δεύτερο --και σπουδαιότερο-- φαίνεται πως το ζήτημα είναι οικονομικό.
Όπως καλά γνωρίζετε, (διότι ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις) ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται υπέρ της "Καλής Τέχνης" και το ποσόν του είναι αρκετά σεβαστό.
Εγείρονται πάντως ερωτήματα, όταν το σύνολο τών μισθών όλων των μελών και συνεργατών της Κοιν.Σ.Επ. καλύπτει κάτι παραπάνω από το μισό του τελικού ποσού. Τα υπόλοιπα χρήματα που πηγαίνουν;
Έτσι, ενώ η αρχική ιδέα του εγχειρήματος ήταν, να μπορούν οι συγκεκριμένοι δάσκαλοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, αυτό φαίνεται πως εξελίχθηκε σε μία επιχείρηση "οικογενειακή" ή "φίλων".
16.   Γιά κανέναν λόγο δεν μπορεί να εξηγηθεί η σθεναρή άρνηση της κας Καλούση και του συζύγου της κου Παυλίδη, να ενημερώσουν γιά το προφανές. Δηλαδή, γιά τα έσοδα και τα έξοδα της εταιρείας.
Ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει, ώστε να μην υπονοηθεί κάποια "οικονομική ατασθαλία", είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
17.   Η Διοίκηση, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, φέρουν ευθύνη γιά την κατάσταση.
Η διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων Πολιτών,   πρέπει να γίνεται με γνώμονα την ανάπτυξη Κοινωνικού Πολιτισμού και όχι τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες κάποιων.
Είναι απαράδεκτο --γιά παράδειγμα-- ο υπάλληλος της Δ.Π. "Σοφία Λασκαρίδου", να αμοίβεται με σκανδαλώδες ποσόν και υπερδιπλάσιο από εκείνο του Δασκάλου μας.
Είναι απαράδεκτο επίσης μετά τόσον καιρό, να μην έχει υπάρξει αντίδραση από πλευράς του Δήμου, ώστε να επέλθει ηρεμία σε ένα θέμα που έχει αναστατώσει ΟΛΟ το Πολιτιστικό Δίκτυο.
Θα έπρεπε η παρέμβαση να ήταν ΑΜΕΣΗ.
Και είναι απαράδεκτο, δάσκαλοι που τόσα χρόνια συνεργάζονται με τον Δήμο μας, να εμφανίζουν αήθη και εξουσιαστική συμπεριφορά.
Εμείς, οι τωρινοί μα και οι προηγούμενοι σπουδαστές των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και Κεραμικης, γνωρίζουμε βιωματικά τό ήθος, το εύρος και το έργο των ανθρώπων του.
18.   Κύριε Δήμαρχε
         Κυρίες και Κύριοι.
Επί σειρά ετών [ ως ενεργοί πολίτες ] έχουμε αγωνιστεί να διατηρήσουμε, να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε, ό,τι πιό Φωτεινό Πολιτιστικά έχει υπάρξει στον Δήμο μας.
Είχαμε συνεργασία με όλες τις Διοικήσεις και θα επιθυμούσαμε να την συνεχίσουμε γιά το καλό της Καλλιθέας ΜΑΣ!!
Όμως
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.
Και
ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ.
Δεν
ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
Δεν
ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ".
Δεν
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Δεν
ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΙΑ Ή ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.
[ Οι αμοιβές, θα πρέπει να υπολογίζονται βάσει ορισμένων παραμέτρων. Όπως...
α) Τον αριθμό των σπουδαστών
β) Το βιογραφικό
γ) Το παραγόμενο έργο
δ) Τις εκδηλώσεις / ομιλίες
ε) Τη συγγραφή βιβλίων
ς) Την δημοτικότητα
ζ) Την προϋπηρεσία
η) Τη συμμετοχή σε συνέδρια
θ) Τις δραστηριότητες
ι)  Τις σπουδές
Σε αυτό, είναι --επιτακτική-- η συμμετοχή του Δήμου.]
Κύριε Δήμαρχε,
δώστε λύση ΤΩΡΑ.
Τα μέλη
του Εργαστηρίου Ζωγραφικής"
«Στα κάγκελα» τα μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Καλλιθέας - Τι καταγγέλλουν «Στα κάγκελα» τα μέλη του  Εργαστηρίου Ζωγραφικής Δήμου Καλλιθέας - Τι καταγγέλλουν Reviewed by nxtypos on 24.1.20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια