Η Καλλιθέα Αλλάζει, η Καλλιθέα Ζει…

Το όραμα και τις προτάσεις της για την Καλλιθέα, αναπτύσσει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “η Καλλιθέα αλλάζει” του Δημήτρη Κάρναβου, Στρατιώτου Βασιλική:

Ο ρόλος του δήμου Καλλιθέας, είναι πολυσύνθετος και η γεωγραφική του θέση σε ένα καίριο κομβικό σημείο, του προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική! Όμως, διάφορα αστικού τύπου προβλήματα, όπως η επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η συνεχής υποβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η δυσχερής και η μη ασφαλής μετακίνηση του πληθυσμού μέσα στον ιστό της πόλης, οι οπτικές και ψυχολογικές οχλήσεις, αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης του.
Όλους, τους ανωτέρω προβληματισμούς, τους φόβους και τις δυσκολίες τις αντιμετωπίζω και τις μοιράζομαι και εγώ μαζί σας, καθημερινά!
Άρα, για να ξεδιπλωθεί η Καλλιθέα σε μια πόλη έξυπνη, φιλική, φιλόξενη σε μια πόλη με προδιαγραφές και προοπτικές απαιτούνται ορισμένες παρεμβάσεις στον αστικό χώρο, οι οποίες θα δημιουργήσουν την απαραίτητη λειτουργικότητα που χρειάζεται και την αισθητική πληρότητα που πρέπει να την χαρακτηρίζει!
Για να μη μείνουν όλα αυτά, απλές ευχές θα πρέπει να παλέψουμε να γίνει μια όμορφη πραγματικότητα η καθημερινότητα μας, στη πόλη της καρδιάς μας! Σε μια κοινωνία κανένας δεν πρέπει είναι μόνος!
Για να μπορέσουμε να «ζήσουμε» στην πόλη μας, απαιτούνται συγκεκριμένες συνειδητές και όχι πάντα ραγδαίες αλλαγές.. τμηματικές, μικρές αλλαγές από όλους και προς όλους! Συγκεκριμένα λοιπόν βήματα, που αποτελούν προσωπικούς βραχυχρόνιους στόχους και μακροχρονίους σκοπούς μου, είναι τα ακόλουθα:

– Μια πόλη που να μπορεί να την περπατήσεις με ασφάλεια και ευκολία!
– Μια πόλη που θα έχει μια δικτύωση των χώρων πρασίνου και των χώρων συνάθροισης κοινού.  Ένα δίκτυο που θα ενώνει πάρκα, πλατείες, σχολεία, εκκλησίες!
– Μια πόλη καθαρή, που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον!
– Μια πόλη που θα προστατεύει και θα αγκαλιάζει τους πολίτες της με την επέκταση και την ενδυνάμωση του κοινωνικού της χαρακτήρα!
– Μια πόλη που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και θα διευρύνει τις οικονομικές της δυνατότητες, δυναμώνοντας τον τομέα του εμπορίου, που είναι και η ραχοκοκαλιά της, αλλά επεκτείνοντας και τους λοιπούς τομείς της τοπικής οικονομίας.
– Μια πόλη που θα αξιοποιήσει και θα διευκολύνει την προσβασιμότητα των σημείων αναφοράς της πόλης μας, δηλαδή των δυο πανεπιστημίων μας και του χώρου του πολιτιστικού κέντρου «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
– Μια πόλη που θα αναδείξει και αποκτήσει την απαιτούμενη προσβασιμότητα στο παραλιακό της μέτωπο.
– Μια πόλη που θα σέβεται και θα προστατεύει και τα μικρά παιδιά της, να υπάρχουν δηλαδή κατάλληλα σχολεία με υποδομές και υπηρεσίες και αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα κάνουν εμάς τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες να νιώθουμε όλοι ασφαλείς!
– Μια πόλη με δημοτική συγκοινωνία, που θα εξασφαλιστεί η αμεσότητα και η ευκολία μετακίνησης σε όλες τις γειτονίες της, αυτό προκύπτει ως αδήριτη ανάγκη λόγω της έκτασης της και της γραμμικής της ανάπτυξής.
– Μια πόλη που θα αναδείξει την ιστορικότητα της και την φυσιογνωμία της και θα κάνει όλους μας να είμαστε ακόμη πιο περήφανη για αυτή!
– Μια πόλη στην οποία θα ληφθεί μέριμνα για τις εγκαταλελειμμένες κατοικίες που αποτελούν εστίες μόλυνσης και ανομίας.
– Μια πόλη που θα δρομολογεί ένα υγιές  μέλλον σεβόμενη το ιστορικό της παρελθόν!

Όταν περπατάς στην πόλη σου μαθαίνεις να την αγαπάς και την προστατεύεις!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο