Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστά έγγραφα στην Καλλιθέα

Μία 34χρονη και ένας 35χρονος συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για πλαστογραφία και διακίνηση πλαστών εγγράφων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείτο στην πλαστογράφηση και διακίνηση εγγράφων, ταυτοποίησε τους προαναφερόμενους δράστες και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες διακινούσαν τόσο στην εγχώρια όσο και στην αλλοδαπή αγορά, προκειμένου να διευκολύνουν ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, πλαστά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης κλπ) διαφόρων αλλοδαπών Αρχών.

Από τις έρευνες στις οικίες των δύο αλλοδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 διαβατήρια, 14 διπλώματα οδήγησης, 32 δελτία ταυτότητας, 8 άδειες παραμονής, 2,5 γραμμάρια κάνναβης, μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένας φορητός Η/Υ και 4 κινητά τηλέφωνα.

πηγη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο