”Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα” Το πρόγραμμα μας για την Υγεία.

Το πρόγραμμα μας για την Υγεία.

Εξωτερικοί Απινιδωτές – Εργαλεία Ζωής στον Δήμο ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ❤️

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην επιβίωση θυμάτων Εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής (περίπου 5%), σύμφωνα με έρευνα της Eureca One ανάμεσα σε 27 χώρες.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 5-6 ανακοπές μαθητών και καθηγητών σε σχολεία. Κανένας από αυτούς δεν επιβίωσε. Όσο γρήγορο και να είναι το ασθενοφόρο, ο χρόνος αναμονής πάντα ξεπερνά τα πρώτα κρίσιμα 3-5 λεπτά για να έχουμε τουλάχιστον 50% πιθανότητες να επιβιώσει ένας άνθρωπος σύμφωνα με καρδιολόγους.

Είναι αποδεδειγμένο ιατρικά, ότι εάν η καρδιά απινιδωθεί γρήγορα με έναν εξωτερικό απινιδωτή AED, δηλαδή σε φορητές συσκευές που χορηγούν ηλεκτρική εκκένωση (απινίδωση) στη καρδιά, ώστε να αποκαθιστούν τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς κατά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή, μπορεί να αποκατασταθεί φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.

Εάν όμως, η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, αυτή η μαρμαρυγή θα αποβεί μοιραία.

Χάρη στα AEDs ο αριθμός θανάτων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή έχει μειωθεί σημαντικά ανά έτος.

Σύμφωνα με Υπουργική απόφαση του 2007 η ύπαρξη απινιδωτή σε χώρους όπου συναθροίζονται πάνω από 150 άτομα είναι υποχρεωτική, ωστόσο ελάχιστοι Δήμοι εφαρμόζουν σχετικά προγράμματα.

Η Δημοτική μας Παράταξη,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΚΑΛΛΙΘΕΑ, θέλοντας να ενισχύσει τη Δημόσια Υγεία, θα παρέχει στους δημότες:

✔️ Πρόσβαση σε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές που θα βρίσκονται σε πολλά σημεία του Δήμου.

✔️ Εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων των πολιτών και των παιδιών, προκειμένου να εξοικειωθούν με τον απινιδωτή ώστε να μπορέσουν, αν χρειαστεί, να σώσουν τους συνανθρώπους.

Στα πλαίσια της ένταξης μας στις Έξυπνες Πόλεις – Smart Cities, χρησιμοποιούμε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, που θα βοηθούν να βρούμε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν πού υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AED), ώστε να έχει πιθανότητα να σωθεί κάποιος που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο