Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός μέρους του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με δυναμική και μαζική συμμετοχή οπαδών και φίλων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός μέρους του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Καλλιθέας.
Στο ψηφοδέλτιο ξεχωρίζει η μεγάλη συμμετοχή νεολαίας, φοιτητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων καθώς επίσης και η συμμετοχή μαθήτριας από το 2ο Λύκειο Καλλιθέας. Τη στήριξή τους δίνουν πολλοί αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς και σωματεία, αλλά και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Βακαλόπουλος στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

“Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση  για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων υποψηφίων συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας. 
Πρόκειται για, εργαζόμενους, άνεργους, μικρούς επαγγελματίες, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες, γυναίκες  με παρουσία στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες της πόλης μας και γενικότερα.
Με όλους εσάς συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων.
Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της λαϊκής συσπείρωσης, κατανοούμε ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική προωθείται ενιαία από Ε.Ε., κυβερνήσεις και αστικά κόμματα, κράτος,  περιφέρειες και δήμους, είναι η πολιτική που έχει στο dna της τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της  πλουτοκρατίας, ενώ τσακίζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα αδιαφορεί για τα λαϊκά προβλήματα και τις ανάγκες των πολλών.
 Όλοι εμείς δεν ασπαζόμαστε τη λανθασμένη άποψη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο. Περιφέρειες και δήμοι έχουν στην αρμοδιότητα τους κρίσιμες για τη ζωή των εργαζομένων και του λαού υπηρεσίες.
Και εδώ στην Καλλιθέα τόσο η Δημοτική αρχή της ΝΔ, όσο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του Συριζα στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που μετατρέπουν το Δήμο  σε φορομπηχτικό, φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σε ένα μηχανισμό που στηρίζει κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρήσεις.
Δέστε τις βασικές θέσεις του Κάρναβου του Ασκούνη, του Ψαλιδόπουλου αλλά και των διάφορων τάχα ανεξάρτητων. Μοιάζουν σαν μια σταγόνα νερό!
Όλοι “πίνουν νερό” στο όνομα της ανάπτυξης που θα φέρει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και η λειτουργία του ΚΠΣΝ. 
Τοπική ανάπτυξη και ευκαιρίες απασχόλησης  υπόσχεται ο Κάρναβος, για αξιοποίηση της υπεραξίας απο το Σ.Ν. ο Ασκούνης, για στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που με τη σειρά της θα στηρίξει την απασχόληση ο Ψαλιδόπουλος.  Φαίνεται ότι εδώ στην καλλιθέα το επόμενο διάστημα θα φάμε με χρυσά κουτάλια ! Όλους τους ενώνει η “μεγάλη ιδέα” της μετατροπής της Καλλιθέας σε τουριστικό και εμπορικό κέντρο. Στηρίζουν έτσι το μεγάλο φαγοπότι ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων της Καλλιθέας υποφέρει για να τα βγάλει σε πέρας με του μισθούς πείνας, την ανεργία την αναδουλειά και τα λουκέτα , τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Με τους Καλλιθεάτες να διπλοπληρώνουν για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του Δήμου που και πάλι δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες τους.
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από τη κυβέρνηση Συριζα  να στηθεί το ψευδεπίγραφο δίπολο της προόδου από την μια και της συντήρησης και της ακροδεξιάς από την άλλη. Είναι παλιά ιστορία αυτή, όσο συμφωνούν στα βασικά στρατηγικής σημασίας ζητήματα τόσο θα προσπαθούν να ορθώσουν ψεύτικα τείχη για να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τον λαό. Στήνουν και Γέφυρες προοδευτικής συμμαχίας όπως λένε ,με διάφορα απολειφάδια της σοσιαλδημοκρατίας καλούν σε αντιφασιστικό μέτωπο.
Κανείς πραγματικά αριστερός προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να ξεγελαστεί!
Γιατί γέφυρες και γεφυράκια υπήρχαν και υπάρχουν και ενώνουν όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό και κόμματα.
Είναι  οι γέφυρες που ένωσαν τον Συριζα με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ στην διακυβέρνηση για σχεδόν 4 χρόνια. 
Είναι οι γέφυρες που περπάτησαν βουλευτές του ποταμιου της Ενωσης Κεντρώων  για να βρεθούν άλλοι στα κοινοβουλευτικά έδρανα του συριζα και άλλοι της ΝΔ.
Είναι η γέφυρα συνεργασίας του μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη του Τσίπρα του Καμμένο με τον Μπαλτάκο τον συνομιλητή της ΧΑ.

Αντίστοιχα και εδώ στην Καλλιθέα δεν υπάρχουν γέφυρες που ενώνουν τις δημοτικές παρατάξεις  όλων των άλλων κομμάτων;
Οι ανεξαρτητοποιήσεις, οι μεταγραφές πρώην συνεργατών σε “αντίπαλες παρατάξεις” δίνουν και παίρνουν!
Αλήθεια ο επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης του συριζα Ψαλιδόπουλος  που υπογράφει και στην διακήρυξη  της λεγόμενης  κίνησης της Γέφυρας δεν είναι αυτός που σε προηγούμενα χρόνια υπό την σκέπη του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα μοιραζόταν την αντιδημαρχία με γνωστούς αντικομμουνιστές και ακροδεξιούς που σήμερα βρίσκονται στην παράταξη του Κάρναβου;
Ποιο λοιπόν αντιφασιστικό μέτωπο μπορεί να επικαλείται η παράταξη του Συριζα την ίδια μάλιστα στιγμή που η Κυβέρνηση εκτός της ευθύνης που έχει για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Προτείνει και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που θα ρίχνει τους χρυσαυγίτες στα μαλακά;
Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν;
Ποιον μπορούν να ξεγελάσουν  με τις αναμεταξύ τους προσωπικές αντιπαραθέσεις και τα ψεύτικα διλήμματα;
Είναι μάταιο σήμερα να ψάχνεις για διαφορές ανάμεσα  σε Συριζα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα και δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν.
Για αυτό λέμε η μόνη πραγματικά διαφορετική δύναμη απέναντι σε όλους τους άλλους είμαστε εμείς το ψηφοδέλτιο της λαϊκής συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
Γιατί μόνο εμείς αποκαλύπτουμε  στο λαό την πραγματικότητα που λέει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η κερδοφορία των επιχειρήσεων δεν φέρνει καλυτέρευση της ζωής για τα λαϊκά στρώματα, ίσα ίσα που προϋποθέτουν το τσάκισμα των εργασιακών και κοινωνικών  δικαιωμάτων.
Ότι μοναδική ελπίδα  για την λαϊκή αντεπίθεση είναι δυνατό ΚΚΕ παντού!
Γιατί  η ζωή έδειξε όσο πιο πολλοί κομμουνιστές και συνεργαζόμενοι μαζί μας αναδειχθούν σε δήμους και περιφέρειες, όσο είμαστε πιο δυνατοί, είτε από τη θέση της διοίκησης, είτε της μειοψηφίας μπορούμε να δώσουμε ανάσα στα λαϊκά στρώματα, να λύσουμε προβλήματα να αποσπάσουμε έστω κάποιες  κατακτήσεις, γιατί εμείς προτάσσουμε τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων, ξέρουμε να οργανώνουμε τους αγώνες του λαού μπαίνοντας οι ίδιοι μπροστά ,δεν υποσχόμαστε λύσεις στη λογική της ανάθεσης, δεν συμβιβαζόμαστε στη λογική του τίποτα δεν γίνεται στον αρνητικό συχετισμό.
Γιατί μόνο οι κομμουνιστές και το οργανωμένο λαικό εργατικό κίνημα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ναζιστική χρυσή αυγή. Εδώ στην Καλλιθέα της προσφυγιάς και της αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ η καλύτερη απάντηση μπροστά στις εκλογές,  είναι να συντριβούν τα ψηφοδέλτια της χρυσής αυγής, να είναι κάτω από αυτά του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η συνεχής δράση μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, στο  Δημοτικό Συμβούλιο, στις γειτονιές της πόλης μας, στους χώρους μόρφωσης εκεί που αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία είναι η ταυτότητα μας.
Σήμερα με την πολύτιμη πείρα μας, μπορούμε να δώσουμε την ώθηση στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, αφού θα είναι μια εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης. Η εκλογή περισσότερων δημάρχων και δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση, θα είναι αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Θα είναι πραγματικό στήριγμα και δύναμη για τον λαό.”

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Αντωνακάκης Γώργος
Διευθυντής Κέντρου Αθλητ. Ρεπορταζ /Σκηνοθέτης
Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας από το 1982
Παπαδοπούλου Χαρά
Μαθήτρια Γ’ λυκείου στο 2ο Λυκειο Καλλιθέας
Αγγελάκου Μαρία
Οδοντίατρος
Αθανασάκης Δημήτρης
Συνταξιούχος ΟΤΑ
Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Νοτίων Προαστίων
Αθανασιάδης Τάκης
Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
Αντιπρόεδρος Καλλιτ. Οργαν. Ποντίων Αθηνών
Ιγνατιάδης Παύλος
Υπάλληλος καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων
Μέλος του ΔΣ Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Ιορδανίδου Νανά
Ιδιωτική υπάλληλος
Αναπληρωματική γραμματέας στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας
Χαραλαμπόπουλος Κων/νος
Καθηγητής Φυσικής σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης
Γραμ Τ.Ο. Νοτίων της ΚΝΕ, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΣ
Αλεξανδρίδης Χρήστος
Συνταξιούχος ΟΤΑ
Μέλος Δ.Σ. Καλλιτ. Οργαν. Ποντίων Αθηνών
Αναγνωστόπουλος Γιώργος
Συνταξιούχος IKA
Μέλος ΔΣ Σωματείου σ/χων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Δ. Καλλιθέας και γύρω Δήμων,  Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας
Καραγιανίδου Ελένη
Μουσικός – εκπαιδευτικός
Ταμίας στο ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου
Βρανάς Γιώργος
Συνταξιούχος Ναυτεργάτης
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ
Ευθυμιάδης Γιώργος
Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
Κατσούλης Γιάννης
Αυτοαπασχολούμενος
Μέλος ΔΣ Ένωσης ΕΒΕ Καλλιθέας
Κεσσόπουλος Κωστής
Φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ
Αθλητής πόλο, ναυαγοσώστης
Κορίτσογλου Μάρθα
Ζωγράφος
Μέλος του ΔΣ Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας
Κότσιρας Ανδρέας
Τραπεζοϋπάλληλος
Κούτα Άννα
Υπάλληλος Σκλαβενίτη
Κουτούγερα Χαρά
Άνεργη
Μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού
Κυριαζίδου Ευαγγελία
Θεατρολόγος εκπαιδευτικός- Δασκάλα χορού
Μέλος του Σωματείου εργαζομένων στο χώρο του Χορού και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων
Λακιάρας Αντώνης
Ξενοδοχοϋπάλληλος
Γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου Athens Marriot
Λιόγκαρης Βασίλης
Συγγραφέας
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
Λουκάς Σπήλιος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Μακρίδη Λήδα
Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά/ εργαζεται στην Εθνική Ασφαλιστική
Μαραγκός Βαγγέλης
Φωτογράφος
Μάρκου Κωστής
Τσαγκάρης
Γραμματέας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδημάτων Ελλάδας
Μαυρόπουλος Παναγιώτης
Συνταξιούχος ΟΤΑ
Μέλος Δ.Σ. Καλλιτ. Οργαν. Ποντίων Αθηνών
Μελάς Παναγιώτης
Συνταξιούχος NAT
Γραμματέας στο Παραρτημα Καλλιθέας ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ / Αναπλ. Μέλος στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εμπορικού Ναυτικού
Μιχαλάκος Γιάννης
Αθλητικογράφος, Ιδιωτ.Υπάλληλος
Μπαλάσκα Κωστούλα
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων  και μέλος στον Πανελλήνιο Σύλογο Τυφλών
Μπεκιάρογλου Λιβέριος
Καθηγητής Μαθηματικός στο 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά
Μπέλ Ειρήνη Μπαμπέτ
Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος
Μπούρος Παναγιώτης
Εργαζόμενος-Σπουδαστής στη Σχολής Τεχνικών Ε.Ε.Σ.Τ.Υ
Μωυσιάδης Κων/νος
Εμποροϋπάλληλος
Παυλόπουλος Γεώργιος
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Γενικός Διευθυντής Γ.Σ. Καλλιθέας
Πολυχρονίδης Αλέξανδρος
Συνταξιούχος  ΟΑΕΕ
Ρίζου Ελένη
Απόφοιτη Σχολής Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή, εργαζόμενη στην Teleperformance
Τζουμάνη Αθανασία
Ιδ.υπάλληλος – Λογίστρια
Μέλος ΔΣ Ομοσπανδίας Γυναικών Ελλάδας / Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας
Τσάμης Παναγιώτης
Οικοδόμος – Σιδεράς
Πρόεδρος του Παραρτήματος Καλλιθέας και γύρω Δήμων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Τσιγάρας Ευριπίδης
Άνεργος
Χαραλαμπίδου Γαλήνη
Συνταξιούχος IKA

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο