Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας: Ο νεοφασισμός, αντίπαλος της Αυτοδιοίκησης

Με αφορμή χυδαία ανακοίνωση της «Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα», η δημοσίευση της οποίας επαναλαμβάνεται στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο και το διαδίκτυο, ο συνδυασμός «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

1.    Κατά την τελευταία (6/3/2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε μερική τροποποίηση του Κανονισμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να αποσύρει την εισήγησή της για τη δωρεάν παραχώρηση τάφου στους διατελέσαντες επί πέντε δημοτικές περιόδους Δημοτικούς Συμβούλους και δεν έλαβε μέρος στη σχετική ψηφοφορία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη θεσμική ευχέρεια να αποδώσει μετά θάνατον τιμές σε πρόσωπα, τα οποία έχουν επί μακρόν συμβάλει στο έργο του Δήμου και πως δεν απαιτείται ειδική ρύθμιση για το σκοπό αυτό.

2.    Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αποδοκιμάζει τον αισχρό λαϊκισμό των εκπροσώπων της νεοφασιστικής παράταξης, η οποία για μία ακόμη φορά αποκαλύπτει τον πραγματικό της ρόλο, στρεφόμενη εναντίον των κομμάτων της Αριστεράς με άθλια αντικομμουνιστική φρασεολογία.

3.    Απευθυνόμενη προς κάθε δημοκρατικό πολίτη, όπως και προς τις δημοτικές παρατάξεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επαναλαμβάνει την πεποίθησή της ότι η εμφάνιση της «Χρυσής Αυγής» στις δημοτικές υποθέσεις πρέπει να καταστεί έναυσμα κοινής αντιφασιστικής δράσης τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από τις δημοτικές εκλογές. Ο νεοφασισμός είναι αντίπαλος της Αυτοδιοίκησης.

Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ – Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΝΩΝΕΙ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο