Παγοδρόμιο, μουσική, ζεστή σοκολάτα και στολισμένα δέντρα: Χριστούγεννα στο «Σταύρος Νιάρχος»!

Εάν τα Χριστούγεννα μείνεις στην Αθήνα, θα είσαι τυχερός! Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων κι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε για πατινάζ και ζεστή σοκολάτα!
Χριστούγεννα στο «Σταύρος Νιάρχος» και φέτος! Τρία ψηλά έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο mood, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα τα έχει όλα: Μουσική, παιχνίδια, παραμύθια και πολλές, πολλές βόλτες!

«Ανάβουν τα φώτα»
Το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με μια γιορτή με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη.

Τα γιορτινά φώτα ανάβουν, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ενεργοποιούνται, τα τρία εντυπωσιακά έλατα στολίζονται και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γεμίζουν την Αγορά.

Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων παρουσιάζουν στο παγοδρόμιο ένα show καλλιτεχνικού πατινάζ διάρκειας μίας ώρας με εντυπωσιακές φιγούρες. Η βραδιά κάτω από τα γιορτινά φώτα κλείνει με μια συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους Mottet, ερμηνευμένα με εκφραστικότητα και πάθος από την Ξένια Γαργάλη.

Φωτεινές διαδραστικές εγκαταστάσεις
Αυτά τα Χριστούγεννα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος γεμίζει ήχους και φως, μέσα από μία σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο τον χώρο, δημιουργώντας ένα μαγικό χειμωνιάτικο τοπίο. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ τρεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ΚΠΙΣΝ.

Οι φωτεινές διαδραστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υλοποιήθηκαν με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival – ADAF). Περιηγηθείτε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, περπατήστε ανάμεσα ή μέσα στις εγκαταστάσεις, αγγίξτε τις, ανακαλύψτε τα φωτεινά πλαίσια, φωτογραφήστε τα και φωτογραφηθείτε σε αυτά και ζήστε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ φωτός.

Παγοδρόμιο
Στην καρδιά του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το παγοδρόμιο το οποίο επιστρέφει από την 01/12 επάνω στο Κανάλι, μπροστά από τη στολισμένη Αγορά, και σας καλεί να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας.

Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 24/02/19, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Πάρτι κάθε μέρα!
Από την 1η Δεκεμβρίου όταν τα γιορτινά φώτα ανάβουν στο ΚΠΙΣΝ, μέχρι φυσικά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, τις συναυλίες στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και το μεγάλο πάρτι στην Αγορά, κάθε ημέρα του μήνα κρύβει μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη!

O Φάρος μετατρέπεται σε ένα ονειρικό τοπίο. Υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Γιώργου Νανούρη, αγαπημένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ιωάννα Παππά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Όλια Λαζαρίδου, η Κόρα Καρβούνη κ.ά., αφηγούνται χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες.

Συναυλίες & τσίρκο
Οι Solisti Veneti ερμηνεύουν έργα Βιβάλντι, Ροσίνι και Παγκανίνι ενώ μαζί τους συμπράττει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου (10/12, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), οι μαθητές του El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra ενώνουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection, σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με λατινοαμερικανικούς ήχους (16/12, Φάρος), ενώ σε τζαζ ρυθμούς θα γιορτάσουν το Jazz Octet της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών (08/12, Αγορά), ο Πέτρος Κλαμπάνης (30/12, Φάρος) και η Μαρία Μανουσάκη (06/01, Φάρος).

Η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Attrape-Moi των FLIP Fabrique από τον Καναδά έρχεται να καθηλώσει το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, που θα βρεθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 24 και 25/12 με ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

Αλλαγή χρόνου με Mario Biondi
Όπως και πέρυσι, το ΚΠΙΣΝ προετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες για την αλλαγή του χρόνου με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα. H Παραμονή Πρωτοχρονιάς ξεκινά με την live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, συνεχίζει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική από τον διεθνούς φήμης μουσικό και DJ Huey Morgan, frontman των Fun Lovin’ Criminals, πυροτεχνήματα και τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Εργαστήρια
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί, επίσης, πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, ημερολόγια, γιρλάντες, γούρια και κοσμήματα, να χορέψουμε κάτω από την ντισκομπάλα, να τυπώσουμε ευχές, να φιλοτεχνήσουμε τη δική μας αφίσα ή να παίξουμε στο Πάρκο παρέα με τον Άι Βασίλη!

Παράλληλα, οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ μπορούν να βρουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ζεστή σοκολάτα, μοσχομυριστά  χριστουγεννιάτικα κέικ, αχνιστές σούπες και πολλές άλλες γιορτινές γεύσεις στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ καθώς και πολλές ιδέες για δώρα στο SNFCC Store.

ipop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο