Συγκέντρωση και Πικετοφορία στην Καλλιθέα

ΚΑΛΕΣΜΑ Κυριακή 15 Ιούλη Συγκέντρωση  και Πικετοφορία στην Καλλιθέα
10.30  π.μ.  Πλατεία Δαβάκη

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ  ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ  ΜΑΓΑΖΙΑ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Ξηλώνονται σήμερα και τα τελευταία κοινωνικά δικαιώματα και παροχές που είχαν απομείνει. Οι στρατηγικές για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας, οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα ματωμένα πλεονάσματα, μπορεί να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, δεν χωρούν όμως τις δικές μας ανάγκες.
Διεκδικούμε  όλοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι να έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, στην ξεκούραση, στον χρόνο με την οικογένεια τους και τις παρέες τους, στην ψυχαγωγία, τις διακοπές. Τα δικαιώματα αυτά όσο και να μοχθεί ο καθένας μόνος του, πολύ περισσότερο στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
          Σας καλούμε να κάνετε το βήμα. Όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία μας και τους συλλόγους μας,  μπορούμε να δυναμώσουμε τη συλλογική μας διεκδίκηση. Μέσα από την οργανωμένη πάλη μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίησή τους.
           Καλούμε   το καταναλωτικό κοινό να μην χρησιμοποιεί την αργία της Κυριακής  για τα ψώνια του, γιατί η κατάργηση της   θα γενικευθεί σε όλους τους κλάδους.
    Γι αυτό  εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες σε κοινή δράση να απαιτήσουμε δυναμικά να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία, διεκδικώντας:

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
Να καταργηθούν οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Εξαήμερη λειτουργία. 3 απογεύματα της βδομάδας κλειστά.
Όχι στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μέσω του χαρακτηρισμού των περιοχών ως τουριστικών. Κατάργηση του αντίστοιχου νόμου που δίνει αυτό το δικαίωμα στους Δήμους.
Λέμε όχι στις Λευκές Νύχτες.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο