Εορτασμός Οσίου Σεραφείμ του εν Δομπώ στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί​ τη μνήμη και εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοείτου στον ​Ιερό ​Ναό ​Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλλιθέα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ​π. Βασίλειος Πόπης αναφερόμενος στο βίο και το έργο του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοείτου.

Στο λόγο του ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος ευχαρίστησε τον πνευματικό του π. Βασίλειο Πόπη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά για την παρουσία του καθότι έχει γράψει ένα υπέροχο βιβλίο με την ιστορία του Αγίου και τα γεγονότα που συνδέουν το μοναστήρι του Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά με το Άνω Φάληρο, τη σημερινή Καλλιθέα και τον Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας. ​

Ο Όσιος Σεραφείμ ​πέρασε και έμεινε για λίγο καιρό σύμφωνα με την βιογραφία του​στη Καλλιθέα το έτος 1585-87,​τότε που η Καλλιθέα ονομάζετο Άνω Φάληρο.​

Στον συγκεκριμένο λοφίσκο που βρίσκεται σήμερα ο Ναός ο Άγιος τότε ίδρυσε το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως μιας και το όνομα του το κοσμικό ήταν Σωτήριος.

Εκείνη την εποχή μεγάλος λιμός είχε πέσει στα χωράφια από ακρίδες… Οι κάτοικοι που γνώριζαν την αγιότητα του οσίου Σεραφείμ τον παρεκάλεσαν να προσευχηθεί για να τους γλιτώσει από το κακό, και ο Όσιος απάντησε στις παρακλήσεις των αγροτών και προσευχόμενος στο Θεό έσωσε τα χωράφια από τον μεγάλο λιμό της ακρίδας.

Αυτό το αποδεικνύουν και οι δύο παλαιές εικόνες που υπάρχουν στο ναό φιλοτεχνημένες από τους πιστούς προς τιμήν του οσίου Σεραφείμ​ το 1850.

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο