Δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο της βεβήλωσης από αγνώστους  των εικαστικών παρεμβάσεων στους τοίχους των σχολείων της πόλης μας που έγιναν από τη σχολική κοινότητα κάθε σχολείου. Τέτοιους είδους ενέργειες βεβήλωσης  των τοίχων των  σχολείων που ομόρφυναν  μετά από τη βοήθεια μαθητών, συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών και διευθυντών είτε με συνθήματα πολιτικού είτε αθλητικού περιεχομένου δυστυχώς λαμβάνουν μέρος όλο και περισσότερο σε πολλά  σχολεία της Καλλιθέας.

Τελευταία ήταν τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου όπου γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους του όπως και η επίθεση με τρικάκια στον προαύλιο χώρο του 14ου δημοτικού Καλλιθέας.

Το Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια και προσπάθεια παραβίασης, προσβολής και βεβήλωσης της αξίας ενός θεσμού, τόπου ή προσώπου.

Ως γονείς επιθυμούμε και ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε καθαρά σχολεία όπου δεν υπάρχει χώρος για κάθε είδους ρατσισμό και σχολικό εκφοβισμό.

Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας μακριά από τέτοιες σκέψεις και πράξεις.

Επιθυμούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Όπως είπε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ

«Άλλαξε τον κόσμο: τό´χει ανάγκη…Xρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις:

Oργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάχτηση.

Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά.

Ψυχρή υπομονή, κι ατέλειωτη καρτερία.

Kατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.

Mονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς

την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε !».       

Για τό ΔΣ

Η πρόεδρος Κοσμίδου Ευσεβία(Βούλα)

Ο Γεν. Γραμματέας Γκιολές Κωνσταντίνος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο