Header AD

Καταγγελία για Εσπερίδων 123: Συνεχείς διακοπές ρεύματος και εμπαιγμός!

Η ανεύθυνη και απαράδεκτη στάση των αρμοδίων οργάνων που έχουν επιφορτιστεί, υποτίθεται , με τις επισκευές και τις αποκαταστάσεις βλαβών του δικτύου του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Καλλιθέας,  έχει φέρει σε απελπισία και έχει προσθέσει απίστευτα βάσανα στους ενοίκους της πολυκατοικίας επί  της οδού Εσπερίδων 123, στην Καλλιθέα Αττικής, ειδικά σε περιόδους ισχνών αγελάδων, που διανύουμε.
Από τα τέλη Δεκεμβρίου 2017 ως σήμερα αντιμετωπίζουν ένα συνεχές, επαναλαμβανόμενο τακτικά, διογκούμενο πρόβλημα, του οποίου η κλιμάκωση   έχει ανέλθει σε τέτοια επίπεδα, που το διήμερο 22 και 23  Μαρτίου 2018, η κατάσταση εξελίχθηκε σε  καταστροφή, με  πληθώρα τεχνικών δυσχερειών, καταστροφών και ζημιών. Έχει δημιουργηθεί  μια  εξαιρετικά δύσκολη και απρόβλεπτη πραγματικότητα για περισσότερο από τρεις μήνες.  Αγνοούμε πραγματικά αν θα μπορούσε να είχε καταστεί και άκρως επικίνδυνη για τη ζωή τόσων ανθρώπων.
 Επιπλέον, η συνεχιζόμενη βλάβη με διαλειμματα καλής λειτουργίας του δικτύου, προκάλεσε σωρείες βλαβών και καταστροφών σε οικιακές συσκευές, επιπλέον τον αποσυντονισμό της καθημερινότητας των κατοίκων στην περιοχή.
Τα προβλήματα συνεχίζονται αδιάκοπα από τον Δεκέμβριο του 2017, μάλιστα συνεχίζονται αμείωτα  για άγνωστο λόγο – τουλάχιστον έτσι δηλώνουν σε απανωτές ερωτήσεις και παρατηρήσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας, οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ που έχουν αναλάβει τις επιδιορθώσεις των βλαβών – , με αποτέλεσμα κάθε φορά να χειροτερεύει η κατάσταση. Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος για πολύωρα διαστήματα, οι ανεπάντεχες συνεχείς «πτώσεις» της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος όλο το 24ωρο, το «τρεμοπαίξιμο» των λαμπτήρων συνέχεια, η κατά διαστήματα (είτε για μεγάλα, είτε για μικρά χρονικά διαστήματα) πολλαπλώς επαναλαμβανόμενη διακοπή/επαναφορά του ρεύματος έχουν επιφέρει πολλαπλές βλάβες σε πληθώρα ηλεκτρικών συσκευών.
Μέσα σε όλα, παράπλευρες απώλειες όπως  η διακοπή των τηλεπικοινωνιών, λόγω της απώλειας των συνδέσεων διαδικτύου, η σύνδεση με το διαδίκτυο, τα προβλήματα που δημιουργούνται σε τηλεφωνικές συσκευές, υπολογιστές, φορτιστές, συσκευές προστασίας από την πτώση της τάσης του ρεύματος έχουν επιφέρει κόστος στη λειτουργία των νοικοκυριών, αυξημένες ανάγκες για τρόπους εύρεσης προστασίας των συσκευών και των νοικοκυριών τους.
 Μεταξύ άλλων, ένοικος της πολυκατοικίας ανάφερε ακόμη και σπινθήρες που προκλήθηκαν σε ηλεκτρική συσκευή, ειδικά κατά την τελευταία βλάβη.
Γνωρίζουμε ότι η βλάβη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στην πολυκατοικία επί της οδού Εσπερίδων αλλά και σε άλλα κτίρια γειτονικά.
 Γνωρίζουμε ότι όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις συνεχείς, απρόοπτες, μεγάλες ή μικρές κατά χρονικά διαστήματα διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και τις επακολουθείσες βλάβες που έχουν προκαλέσει, ειδικά με τις επαναφορές του ρεύματος, οι οποίες είναι παντελώς ανώμαλες, επαναλαμβανόμενες με τρόπο που αισθάνεσαι ότι το ρεύμα «πηγαινοέρχεται», ένα ατελείωτο «πήγαινε – έλα» με άμεσο φυσικό επακόλουθο την υπερβολική αύξηση φορτίων και ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία ενός νοικοκυριού, την κανονική λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών  και φυσικά τη ζωή και την ακεραιότητα των ανθρώπων. Ηλεκτρολόγοι  δεν  είμαστε ώστε να μπορούμε να εξηγήσουμε με τεχνικό τρόπο τις αλλεπάλληλες διακοπές/επαναφορές σε χρόνους απίστευτα σύντομους, ούτε να γνωρίζουμε τον τεχνικό λόγο που αυτές γίνονται, αλλά εύκολα, καταλαβαίνει κανείς τη σοβαρότητα και  την επικινδυνότητα του θέματος.
Σε αυτό το κλίμα, όπως εύκολα κανείς συμπεραίνει και καταλαβαίνει, το αίσθημα ανασφάλειας που είναι τεράστιο, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Έχουν καταντήσει να τρέμουν κάθε φορά που ανοίγουν μια ηλεκτρική συσκευή ακόμη και για τις βασικές ανάγκες ενός νοικοκυριού. Δεν τολμούν να σκεφτούν τι θα γινόταν αν υπήρχε στην πολυκατοικία ένοικος, ο οποίος  θα είχε ανάγκη  ένα ιατρικό μηχάνημα, πραγματικά δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, αφού οι απορίες που δημιουργούνται για την ασφάλεια του δικτύου  του  ηλεκτρικού  ρεύματος  πλέον είναι εύλογες. Οπότε η ζωή όχι μόνο δεν υπολογίζεται ως τέτοια, αλλά ούτε υπάρχει και πρόνοια για αυτήν έστω με την ενημέρωση εκ μέρους των υπευθύνων.
Στην πολυκατοικία της οδού Εσπερίδων 123, ακόμη μετρούν ζημιές και καταστροφές ηλεκτρικών συσκευών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο ανελκυστήρας, ο οποίος τηρεί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές του νόμου, έχει παρουσιάσει το τελευταίο τρίμηνο συνεχείς βλάβες, ειδικά μετά από κάθε διακοπή/επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν αναφερόμαστε σε τυχόν απεγκλωβισμούς ανθρώπων στον ανελκυστήρα, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων της τάσης του ηλ. ρεύματος.
 Ειδικότερα, μετά την τελευταία βλάβη έχει διαπιστωθεί σοβαρό τεχνικό θέμα και στην κεντρική κεραία της τηλεόρασης που διαθέτει η πολυκατοικία.
Ενώ, λοιπόν, έχουν δημιουργηθεί όλα τα παραπάνω με την προφανή αδυναμία συνολικής αποκατάστασης της ζημιάς, έχουμε να αντιμετωπίσουν τόσο προσωπικά, όσο και ομαδικά την απαράδεκτη, προκλητική, ακραιφνή, εριστική και αλαζονική συμπεριφορά των αρμοδίων της  ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ, οι οποίοι στις συνεχείς εκκλήσεις και παρακλήσεις, ναι μεν έστειλαν τεχνικά κλιμάκια (« γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς», όπως ειπώθηκε), από την άλλη δε, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να μας παραπλανήσουν και αποπροσανατολίσουν δίνοντας διαφορετικές απαντήσεις σε καθένα ένοικο της πολυκατοικίας που προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει και παρακαλούσε για άμεση επισκευή. Δεν υπήρχε η στοιχειώδης ενημέρωση σχετικά με το μέγεθος ή τη φύση της ζημιάς.
 Ανάλογες καταστάσεις συμβαίνουν επί τρεις και πλέον μήνες τώρα, κάτι που όμως πλέον έφτασε στο απροχώρητο, έπειτα από την αλαζονική στάση των υπευθύνων με τις «απαντήσεις» τους και τη συνολική τους συμπεριφορά, κατεβάζοντας ακόμη και το τηλέφωνο σε όσους διαμαρτύρονταν. Όλα αυτά, τη στιγμή που ακόμη αγνοούν αν θα επαναληφθούν φαινόμενα που θα προκαλέσουν άλλα τεχνικά ζητήματα.
Τα προβλήματα πάντως συνεχίζονται.


Σ.Σ
Καταγγελία για Εσπερίδων 123: Συνεχείς διακοπές ρεύματος και εμπαιγμός! Καταγγελία για Εσπερίδων 123: Συνεχείς διακοπές ρεύματος και εμπαιγμός!   Reviewed by athinapoli on 16.4.18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια