Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

δικη δολοφονια καλλιθεα

Η δίκη ξεκίνησε με πρώτη μάρτυρα κατηγορίας την μητέρα του άτυχου νέου, η οποία όμως δεν άντεξε και κατέρρευσε.
Συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου – κρατώντας πλακάτ και φωτογραφίες – συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, όπου ξεκίνησε η δίκη για την απαγωγή και την δολοφονία του 26χρονου Μάριου.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο ξεκίνησε για να διακόψει για τις 28 Μαρτίου 2018 καθώς η μητέρα του άτυχου νεαρού, Βαρβάρα Θεοδωράκη, δεν κατάφερε να καταθέσει. Η γυναίκα λύγισε όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και κλαίγοντας είπε: «Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί…».

Τελικά, με την παρέμβαση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του εισαγγελέα της έδρας η δίκη διεκόπη  προκειμένου η μητέρα του Μάριου να μπορέσει να συνεχίσει την κατάθεση της

Στο εδώλιο κάθισαν τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση αλλά όχι και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του εγκλήματος.
Ο 73χρονος ο οποίος υπήρξε οικογενειακός φίλος της οικογένειας του Μάριου και σύμφωνα με την  κατηγορία ήταν εκείνος που συμβούλεψε την μητέρα του να μην ειδοποιήσει τις αρχές όταν τον Αύγουστο 2012 της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ οι απαγωγείς του παιδιού της. 
Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας και επιπλέον 23 χρόνια κάθειρξη στον 73χρονο. Επίσης, καταδίκασε τη σύζυγο του σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ επέβαλε ποινές από διετή φυλάκιση έως και εξαετή κάθειρξη σε άλλους πέντε κατηγορούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του 73χρονου παραιτήθηκε από την έφεσή της καθώς σε τρεις μήνες αποφυλακίζεται.

Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Η ιστορία δολοφονίας του Μάριου και το πτώμα που δεν βρέθηκε ποτέ
Στις 9 Αυγούστου του 2012, ο νεαρός άντρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο.

Την επομένη τα ξημερώματα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Η μητέρα του Μάριου αρχικά δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον για την ανεύρεση του γιου της.

Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος καθώς στο αυτοκίνητο του άτυχου νέου είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.

Το πτώμα του, όμως, ακόμη και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

news.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο