Header AD

«Θα πάθεις αφυδάτωση από το γλείψιμο, είσαι στρατόκ@βλος»! Ο κακός χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόταση του Λάζαρου Λασκαρίδη που έφερε προς ψήφιση η Διοίκηση του Δήμου, και αφορούσε την συγκρότηση Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Αναψυκτήριο που βρίσκεται στο Κέντρο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας. Συγκεκριμένα στο αίτημά του ο κ Λασκαρίδης ανέφερε: "Πως ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης Γιάννης Γάλλος, του Νομικού Προσώπου που το ανέθεσε τότε στη συγκεκριμένη εταιρία, το διευθύνει σήμερα; Επίσης, ζητώ να διερευνηθεί το γεγονός πως και γιατί το Αναψυκτήριο ενώ έπρεπε να περάσει στην ευθύνη της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Καλλιθέας (ΔΑΕΚ), όπως οι αντιστοίχου ενδιαφέροντος δραστηριότητες, ανατέθηκε στον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθληση Γιάννης Γάλλος".
Οι ξεκάθαρες αιχμές προς την πρώην Διοίκηση του Δήμου και μάλιστα χωρίς στοιχεία -όπως σύσσωμη η Αντιπολίτευση του Δήμου και ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέφερε- πυροδότησαν εκρηκτικό κλίμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, γυρνώντας μας πίσω χρόνια πριν όταν έπεσε ακόμη και ξύλο (ευτυχώς δεν έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο).
Η Βάσω Μαργαρίτη ξεκαθάρισε πρώτον ότι η απόφαση αυτή εντασσόταν στην πολιτική της τότε Διοίκησης (δηλαδή να αποδοθεί όλος ο χώρος σε ένα νομικό πρόσωπο) και δεύτερον ότι καμιά επιτροπή δεν έχει δικαιοδοσία θεσμική να ελέγξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν μάλιστα δεν υπάρχει καταγγελία για παράβαση. Αποκάλυψε δε ότι σε συνομιλία που είχε με τον σημερινό Πρόεδρο του "Γιάννης Γάλλος" κ. Ευσταθίου, αν γνωρίζει επαγγελματική σχέση του πρώην Προέδρου του Νομικού Προσώπου με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κυλικείου, της απάντησε ότι πρόκειται για φήμες που δεν μπορούν να εξακριβωθούν. Όσον αφορά το ηθικό σκέλος, στο οποίο έγινε αναφορά, η κ. Μαργαρίτη κατέληξε πως αυτό το κρίνει ο λαός της πόλης.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε επί του θέματος ο κ. Ψαλιδόπουλος αναφέροντας, όσον αφορά στην πρόταση, πως πρόκειται για ερασιτεχνισμούς, από τη στιγμή που και η ίδια η Διοίκηση λέει ότι θέμα δεν υπάρχει. "Τότε τι συμβαίνει;" διερωτήθηκε ο κ. Ψαλιδόπουλος και συνεχίζοντας κάλεσε τον κ. Λασκαρίδη εάν έχει στοιχεία να απευθυνθεί στον εισαγγελέα. "Κάπου αλλού θέλει να μετακυλίσει το ενδιαφέρον. Στήνουν κάποιοι colpo grosso εν όψει επικείμενων δημοτικών εκλογών;" αναρωτήθηκε.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Αντωνακάκης ο οποίος σε έντονο τόνο είπε πως είναι απαράδεκτη η πρόταση της Διοίκησης και κάλεσε και εκείνος με την σειρά του τον κ. Λασκαρίδη να πάει στον εισαγγελέα εάν έχει στοιχεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοια επιτροπή δεν προβλέπεται πουθενά στον Κώδικα. "Ο Δήμαρχος έξυπνος, διεμβολίζει την κεντροαριστερά. Είστε τρελοί; Θα κάνετε επιτροπή να ελέγξει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή παραχωρήθηκε ο χώρος; Από το παράθυρο πάει να παραβιάσει Θεσμούς η Διοίκηση".

"Χοντρές" εκφράσεις και κατηγορίες

Η κατάσταση ξέφυγε όταν άρχισαν οι αντεγκλήσεις Λασκαρίδη-Γαλανόπουλου, λόγω της παρέμβασης του πρώτου από μικροφώνου "Έχουν χάσει το ψωμάκι τους οι άνθρωποι". Και συνεχίζοντας απευθυνόμενος στον κ. Γαλανόπουλο του είπε "θα πάθεις αφυδάτωση από το γλείψιμο"! Εκτονωτικά λειτούργησε η τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, ο οποίος απαντώντας στην αντιπολίτευση και ειδικά στον κ. Ψαλιδόπουλο τόνισε πως την ίδια ώρα που δημοτικός του σύμβουλος (αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Εμιρζά), εγκαλεί έναν συνάδελφο για μια πρόταση, αν ο χώρος αυτός λειτουργεί και εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της πόλης. "Αλά καρτ τοποθετήστε όπως σας βολεύει. Έχουμε λάβει μια καταγγελία, δεν έχουμε βρει στοιχεία αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να συσταθεί η Επιτροπή, για να μην πλανάται στην πόλη η σκανδαλολογία" κατέληξε ο Δήμαρχος. Στο ενδιάμεσο συνέχιζαν οι εκατέρωθεν επιθέσεις, με τον κ. Λασκαρίδη να απευθύνεται στον κ. Γαλανόπουλο και να αφήνει αιχμές για την επαγγελματική του ιδιότητα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσο Γαϊτάνη να επιχειρεί να επιβάλλει την τάξη στην αίθουσα, μιας και άρχισαν να ακούγονται φωνές και από όσους παρακολουθούσαν την συνεδρίαση.
Στη συνέχεια ο κ. Ψαλιδόπουλος απευθυνόμενος και απαντώντας ως επικεφαλής της παράταξης στον κ. Λασκαρίδη, είπε: "Είστε ο ελάχιστος που μπορεί να κάνει τέτοιου είδους επιθέσεις, να προσέρχεστε με σεβασμό. Απαγορεύω στον κ. Λασκαρίδη να καθυβρίζει τον οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο από όποια παράταξη και αν προέρχεται". Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς όταν ο κ. Λασκαρίδης απευθυνόμενος στον κ. Γαλανόπουλο, άνοιξε το μικρόφωνο και τον είπε "στρατόκ@βλο" και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει σοκαριστεί από όσα ακούγονταν και να ζητάει να ανακαλέσει και να κρατήσει το επίπεδο που αρμόζει.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Λασκαρίδης, απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση τα πυρά της οποίας δέχτηκε, παραδέχτηκε ότι είναι νέος δημοτικός σύμβουλος και ότι κάποια από τα στοιχεία για την παραλία (που έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναπαρήγαγαν Μέσα) του τα έχουν δώσει κάποιοι "από απέναντι", δείχνοντας τα έδρανα των παρατάξεων Μαργαρίτη και Ψαλιδόπουλου. Συνεχίζοντας, διάβασε κείμενο του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για να καταλήξει λέγοντας "η παράταξη του κ. Ψαλιδόπουλου έβγαλε δήμαρχο τον κ. Κάρναβο και όχι εγώ".
Τον λόγο πήρε και ο κ. Εμιρζάς ο οποίος τόνισε: "Στρατηγικός στόχος του Λασκαρίδη είναι να υφαρπάξει ψήφους από αυτό το μέτωπο ώστε να πάει να διαπραγματευτεί την Κυριακή των εκλογών".
Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής της άτυπης Επιτροπής που τελικά συγκροτήθηκε, τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά και θα έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε το επόμενο διάστημα    
«Θα πάθεις αφυδάτωση από το γλείψιμο, είσαι στρατόκ@βλος»! Ο κακός χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο «Θα πάθεις αφυδάτωση από το γλείψιμο, είσαι στρατόκ@βλος»! Ο κακός χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Reviewed by nxtypos on 14.3.18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια