Καθημερινές παραστάσεις, εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Στο 206 της Πειραιώς βρίσκεται το πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», έμπνευση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού που αν και «νέο» σε ηλικία, λειτουργεί πλέον ως «φάρος» για τις τέχνες του κινηματογράφου και του θεάτρου, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον πολιτισμό της οδού Πειραιώς.

Κάθε χρόνο η Κάρμεν Ρουγγέρη ανεβάζει στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο του Ιδρύματος μία παράσταση σχετική με τη μυθολογία. Φέτος, «η Γέννηση του Κόσμου … και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» ανεβαίνει κάθε Κυριακή (πρωί και μεσημέρι). Το έργο περιέχει γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες που έπλασε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος για τη δημιουργία της γης και της θάλασσας, την εμφάνιση του Έρωτα και τη δημιουργία του Ουρανού. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν μπροστά στα μάτια τους να ζωντανεύουν όλοι οι Θεοί και οι Ήρωες μέσα από ιστορίες γεμάτες χιούμορ, που μόνο η Κάρμεν Ρουγγέρη που μπορεί να διηγηθεί.

Παράλληλα, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της έχουν σχεδιάσει για το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ένα θεατρικό εργαστήρι για παιδιά με θεατρικό παιχνίδι, μουσική, χορό, τραγούδι, το οποίο καταλήγει στην προετοιμασία μιας μεγάλης παράστασης, που θα χαρούν συγγενείς και φίλοι στο τέλος της σχολικής περιόδου. Απευθύνεται σε παιδιά από 4,5 έως 12 ετών, και τα τμήματα λειτουργούν για τρεις ηλικιακές ομάδες κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Τις Κυριακές του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, από … τις τσέπες της Παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη βγαίνουν Παραμύθια! Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη ξέρει πολλά παραμύθια και ιστορίες με καταπληκτικές περιπέτειες και μαγικά πλάσματα. Θαυμαστές, αστείες… και καμιά φορά και λίγο τρομακτικές. Την αφήγηση παραμυθιών ακολουθεί εργαστήρι αφήγησης, όπου η Σάσα και οι «Διάβες», τα ξωτικά της, βοηθούν μεγάλους και μικρούς να πουν τις δικές τους ιστορίες.

Η αφηγήτρια πραγματοποιεί επίσης τα απογεύματα Σαββάτου του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου και του Μαΐου σεμινάρια με τα μυστικά των λαϊκών παραμυθιών, όπου μας φανερώνει «όλη την αλήθεια για τα παραμύθια». Μικρά, απολαυστικά διαδραστικά σεμινάρια, διανθισμένα με αφηγήσεις από το μαγικό κόσμο των παλιών μύθων και της πανάρχαιας Τέχνης της Προφορικής Αφήγησης. Ένα μυητικό παιχνίδι στα παραμύθια για όλους: εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγικών επαγγελμάτων, ψυχολόγους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, performers, μουσικούς, νομικούς, σιδηρουργούς, γονείς και κηδεμόνες.

Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» μπορούν να επισκεφτούν και σχολεία τις καθημερινές κατόπιν συνεννόησης. Για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, έχει σχεδιαστεί «Το Σχολείο της Τέχνης», ένα εργαστήριο για την τέχνη και την παράδοση, που μέσα από το παιχνίδι στοχεύει στην καλλιέργεια της επικοινωνίας και της έκφρασης του παιδιού. Επίσης για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον Κινηματογράφο» διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές κάθε Τετάρτη με στόχο διττό, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Οι προβολές περιλαμβάνουν πολυβραβευμένες ταινίες παιδαγωγικού χαρακτήρα, με την εγγύηση του «Νεανικού Πλάνου», προσφέροντας στον εκπαιδευτικό ένα πολύτιμο εργαλείο, επικουρικό του σχολικού προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφτείτε τη σελίδα www.mcf.gr, ενώ για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο