Μεγάλη ανάσα για Καλλιθέα

Πολύτιμο τρίποντο οι «κυανόλευκοι» με το 3-1 επί του Πανσερραϊκού * Για δύο πέναλτι φωνάζουν τα «λιοντάρια»
Φώναξε πως και αυτή είναι ακόμα εδώ! Την πρώτη της νίκη επί Γιώργου Κορακάκη πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (28/1) η Καλλιθέα, η οποία πήρε πολύτιμο τρίποντο με 3-1 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Τον έφτασε μάλιστα και στη βαθμολογία και τον «έχει» πλέον στην ισοβαθμία.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο γήπεδο μόνο άλλη μία νίκη φέτος, αυτή στο «Ελ Πάσο» επί του Παναιγιάλειου, και πλέον μπαίνουν και εκείνοι γερά στο κόλπο της παραμονής έστω και εάν δεν είναι εύκολο να γυρίσουν την κατάσταση.

Δύο γκολ έβαλε ο αρχηγός και πολυτιμότερος της αναμέτρησης Σμυρλής και έτσι η Καλλιθέα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο μία τριάδα αγώνων που είναι του χεριού της. Ακολουθούν το ματς στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση και εντός έδρας με τον Αιγινιακό.

Από την άλλη, μόνο ήττες έχει μακριά από την έδρα του ο Πανσερραϊκός και εάν συνεχίσει έτσι, θα έχει σημαντικό πρόβλημα. Είναι ήδη πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, δυσανάλογο της υγείας που αποπνέει πλέον η ομάδα. Προηγήθηκε, μάλιστα, αυτή τη φορά, ενώ διαμαρτύρεται και για δύο πέναλτι.

Ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τους φιλοξενούμενους. Απείλησαν για πρώτη φορά στο 6′, όταν ο Κρητικός έκανε το γύρισμα για τον Κάκκο, εκείνος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά μετά ο Γκούρτσας πήρε την μπάλα από τον Κάκκο και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Ωστόσο, γρήγορα αντέδρασε η Καλλιθέα και αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη της. Στο 20′ ο Μάκο εκτέλεσε κόρνερ και ο Συριόπουλος με σουτ ισοφάρισε, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ρίστις ανέτρεψε τον Σμυρλή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο τελευταίος και έκανε το 2-1 στο 27′.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, βγήκε μπροστά και είχε μία καλή στιγμή με τον Κάκκο στο 29′, όταν ο Θεοδωράκης απέκρουσε, και άλλη μία στο 34′, όταν ο Τσιμίκας με κεφαλιά αστόχησε. Ενδιάμεσα η Καλλιθέα απείλησε με ένα άστοχο σουτ του Γκέτσι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιμίκα μέσα στην περιοχή από τον Παπαγγελή. Στη συνέχεια ο Αμανατίδης έριξε στο ματς τον Ρούτση, αλλά η ομάδα του δεν βελτιώθηκε.

Η Καλλιθέα είχε μία καλή στιγμή στο 69′ με το άστοχο σουτ του Σμυρλή, ενώ επτά λεπτά μετά Συριόπουλος και Ντιακιτέ δεν συνδυάστηκαν σωστά και ο Δούμτσιος αστόχησε . Στο 79′ ο Γκουρτσας σούταρε και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην αρχή της φάσης υπήρχε τράβηγμα.

Ο Πανσερραϊκός πίεσε όσο μπορούσε για να φτάσει στην ισοφάριση, αναγκάστηκε να ρισκάρει όσο περνούσε ο χρόνος και τελικά το πλήρωσε. Στο 84′ ο Σμυρλής ξεκίνησε την προσπάθειά του πίσω από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαρκαντωνάτος (Ηλείας), βοηθοί του οι Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας), Τζιλίρης (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής)

Κίτρινες: 43′ Μάκο, 61′ Γκέτσι – 26′ Ρίστιτς, 36′ Ναζίμ, 39′ Τσελεπίδης, 79′ Γκούρτσας, 72′ Αναστασόπουλος, 90’+3 Ενομό

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Γιώργος Κορακάκης): Θεοδωράκης, Καντέ, Συριόπουλος, Πολιντόρο, Μίγγος (65′ Χοτζάλι), Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Σμυρλής, Γκέτσι, Μάκο (82′ Σετζαϊ), Τσατσόπουλος (70′ Ταμπάκης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Ναζίμ (59′ Νουόμο), Ιωαννίδης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Κρητικός (59′ Ρούτσης),Τσιμίκας, Ρούσσος, Κάκκο (70′ Δούμτσιος),Γκούρτσας, Ορφανίδης

a-sports.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο