ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης- Μοσχάτου: Ομοφωνη Απόφαση για 30ωρο, Συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων και απασχόληση μαθητών σε περίπτωση κενού

Απόφαση-ενημέρωση  από το ΔΣ της ΕΛΜΕ σχετικά με το 30ωρο, τις συνεδριάσεις των συλλόγων, την αναπλήρωση των κενών.

1.                      «30ΩΡΟ»

Η Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του «30ωρου» για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπ/κών στο σχολείο και αποφασίζει τη μη εφαρμογή του.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι σήμερα. Αν επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επιβληθεί το «30 ωρο» η ΕΛΜΕ αναλαμβάνει να καλύψει τους συναδέλφους και δηλώνει ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα καταστατικά μέτρα.

2.         ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Με βάση τον νόμο 1566/85 οι συνεδριάσεις των Συλλόγων διδασκόντων γίνονται εκτός διδακτικού και εντός εργασιακού ωραρίου. Για να πραγματοποιηθεί αυτό οι Διευθύνσεις των σχολείων και οι Σύλλογοι διδασκόντων μπορούν και οφείλουν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα (σύμπτυξη ωραρίου ή περικοπές), έτσι ώστε να παραμένει εύλογος χρόνος για να μπορούν να διεξάγονται ουσιαστικές συνεδριάσεις, οι οποίες πρέπει να ολοκληρώνονται την ίδια μέρα με το τέλος του εργασιακού ωραρίου. Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εκτός εργασιακού ωραρίου (π.χ απογευματινές ενημερώσεις γονέων, επίδοση ελέγχων κλπ)

3.             ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού, η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα αναφέρει: «η αντικατάσταση εκπαιδευτικού που λείπει ή η κάλυψη κενού ή η απασχόληση των μαθητών με οποιονδήποτε τρόπο, σαφώς συνιστά παροχή διδακτικού έργου, όπως έχει κριθεί και από τη νομολογία των Δικαστηρίων»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους, καθηγητές και  Δ/ντές,   να συμβάλλουν, ο καθένας από τη μεριά του ώστε να μην επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο οι εργασιακές μας σχέσεις και το διδακτικό μας έργο.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17675

τηλ.: 2109597711 

 e-mail:  elmedath@gmail.com

http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/elme-kallitheas-neas-smyrnis-moshatoy-omofoni-apofasi-gia-30oro-synedriaseis#ixzz55BluOxRy 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο