Αλλάζει σχέδιο η ΕΛΑΣ: Αστυνομικοί αναλαμβάνουν τη φρούρηση Μετρό και Ηλεκτρικού

Περίπου 200 αστυνομικοί θα επιφορτιστούν αποκλειστικά με το έργο αυτό – Αιχμές από τα υπ. Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών για τις εταιρείες που μέχρι σήμερα φυλάσσουν τους σταθμούς .

Την αποχώρηση των εταιρειών security από τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018.

Το σχέδιο των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη προβλέπει ότι 200 αστυνομικοί θα έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αιτία για την αλλαγή στάσης ήταν οι συνεχείς επιθέσεις το τελευταίο διάστημα από κουκουλοφόρους με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα των σταθμών, όπως αυτή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Και οι δύο υπουργοί αφήνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο φύλαξης από τις εταιρείες σεκιούριτι, λέγοντας ότι δεν κοιτούσαν ούτε τις κάμερες των σταθμών για να δουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες.

Από το υπουργείο Μεταφορών λένε, μάλιστα, ότι εκτός από τις ομάδες αναρχικών που λόγω ιδεολογίας, κατααστρέφουν ακυρωτικά μηχανημάτα, υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό του κέντρου του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα όπου πραγματοποιούνταν μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών εξηγώντας ότι είναι εμπρησμός, καθώς έσπασαν το τζάμια και πέταξαν στουπιά.

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο