Έρχεται ο «Μεγάλος Αδελφός» για ΙΧ και οδηγούς

Είδαν και αποείδαν στην κυβέρνηση με το φιάσκο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα με το χάος των στατιστικών δεδομένων των ΙΧ μια και καλή. Στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα υπάρχει ειδική διάταξη που θα επιβάλλει τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες τόσο για τους οδηγούς όσο και για το όχημα.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σήμερα με τις πολλές διαφορετικές βάσεις δεδομένων είναι άλυτο. Δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού ούτε των ανασφάλιστων οχημάτων ούτε των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ούτε καν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα ή τα εγκαταλελλειμένα αυτοκίνητα. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν εντοπιστεί τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και οι οδηγοί που δεν έχουν περάσει τα ΙΧ τους απο ΚΤΕΟ αλλά η προσπάθεια «κόλλησε» στα λανθασμένα στοιχεία των βάσεων δεδομένων.

Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση θέλει να την κάνει τη δουλειά ολοκληρωμένη. Έτσι, εκτός από τη βάση δεδομένων των αυτοκινήτων θα δημιουργηθεί και βάση δεδομένων για τους οδηγούς. Σε αυτήν θα καταγράφεται από τη διεύθυνση κατοικίας του οδηγού –ακόμη και σε αυτό υπάρχει κενό ενημέρωσης καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις το υπουργείο μεταφορών έχει παλαιές διευθύνσεις για τους οδηγούς καθώς ουδείς ενημερώνει τις υπηρεσίες του υπουργείου συγκοινωνιών παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική υποχρέωση.

Στη βάση των οδηγών θα καταχωρίζονται μέχρι και οι πληροφορίες από τις τροχαίες παραβάσεις.

Πηγή: fpress.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο