“ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “

Στις 8/12/2017 παραδόθηκε Εξώδικη Πρόσκληση στα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας υπογεγραμμένη από 17 Αντιπροσώπους σχολείων της Πόλης μας.
Στην Εξώδικη αυτή πρόσκληση (την οποία κοινοποιήσαμε και στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής) ,ζητούσαμε τους φακέλους των εκλογικών διαδικασιών της Ένωσης που αφορούν τα έτη 2015 και 2017, ώστε να σχηματίσουμε σαφή εικόνα και άποψη σε ότι αφορά την νομιμότητα των εκλογικών διαδικασιών, για τα παραπάνω έτη και ιδιαίτερα για την πιο πρόσφατη που διεξήχθη στις 29/11/2017.
Ως νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να τεθεί στη διαθεσή μας οποιοδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία.
Μετά και το πέρας της προθεσμίας της πρόσκλησης μας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει απόλυτη αδιαφορία από τον νεοεκλεγέν ΔΣ καθώς και απαξίωση του αιτήματός μας.
Με βάση τα ανώτερω εύλογα μας δημιουργούνται απορίες τις οποίες παραθέτουμε:

1.ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 29ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ;

2.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ;

3.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ;

4.ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΗΤΑΝ ΑΡΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Αγαπητοί γονείς τα ανωτέρω χρήζουν άμεσων απαντήσεων. Απαντήσεις που κατά την άποψή μας θα πρέπει να θεωρούνται και να είναι αυτονόητες.

Ως απάντηση εισπράττουμε εμπαιγμό, απαξίωση και πλήρη αδιαφορία.

Παράλληλα μέσω επιστολής του το νεο Δ.Σ. της Ένωσης ζητάει προσωπικά δεδομένα των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων της πόλης μας,ενώ έχει το δικαίωμα να έχει στη διάθεσή του, ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ.

Μέλη του επικοινωνούν με προέδρους Συλλόγων Γονέων βραδυνές ώρες όπου με έντονο, απειλητικό και ύφος ζητούν απαιτητικά να τους ενημερώσουν γιατί δεν αποστέλλουν τα προαναφερόμενα προσωπικά δεδομένα.

Είναι λυπηρό, ένας θεσμός που ως κεντρικό σημείο αναφοράς (πρέπει να) έχει τα παιδιά μας και τη φοιτησή τους στα σχολεία της πόλης μας ,να πλήττεται από συγκρουόμενα συμφέροντα και να εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες.

Η ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας που διακατέχει τα ΔΣ και τους γονείς των σχολείων που εκπροσωπούμε πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν όλους τους συλλόγους, τα σχολεία και κατά συνέπεια και την Ενωση Γονέων της Πόλης μας.
Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και
επιθυμούμε διαφάνεια, αλλά και την πλήρη και ακριβή ενημέρωση όλων των σχολικών συμβουλίων της πόλης μας.
Με το κύρος της Ενωσης να έχει πληγεί σημαντικά, το πρώτιστο μέλημα μας είναι να αποκατατασταθεί η αξιοπιστία της και να γίνει πάλι ισχυρό όργανο που θα παρεμβαίνει και θα διεκδικεί σε όλα τα θεσμικά όργανα με γνώμονα τον σκοπό που υπηρετούμε.
Εμείς από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους ώστε η Ένωση Γονέων της Πόλης μας να αποκτήσει ξανά το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζει.

Ομάδα εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο