Σκουρλέτης: Δεν ανοίγουμε χωροταξικό, δεν καταργούμε προέδρους Κοινοτήτων -Aργότερα οι δημοτικές

Δύο ξεκάθαρες «ειδήσεις» έβγαλε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών στο δημαρχείο Καλαμάτας με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, με τον Πάνο Σκουρλέτη ταυτόχρονα να επιβεβαιώνει τη θέση του να μετατεθούν για αργότερα οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019 και να αποσυνδεθούν με τις ευρωεκλογές.

Στη συνάντηση «υπήρξε η απόλυτη δέσμευσή μας, από τη μεριά του Υπουργείου Εσωτερικών, ότι δεν προτιθέμεθα να καταργήσουμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο, «θα οδηγούσε στην πλήρη ερημοποίηση της υπαίθρου. Θέλω επίσης να σας πω ότι στην πορεία για τις κυοφορούμενες αλλαγές, αυτός ο διάλογος για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν θα ανοίξουμε το χωροταξικό ζήτημα, όχι γιατί θεωρούμε ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε ο «Καλλικράτης» ήταν όλα άρτια σχεδιασμένα, θα έλεγα το αντίθετο. Η ευρωπαϊκή η εμπειρία δείχνει ότι θα μπορούσαμε κι εμείς στην Ελλάδα να κινηθούμε σε έναν αριθμό περισσοτέρων δήμων, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις -όπως η στελέχωση των δήμων και η ενίσχυσή τους με πόρους- ώστε να ανοίξει αυτό το θέμα. Ας πούμε ότι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, στις σκέψεις μας, για κάποια άλλη στιγμή», κατέληξε.

Ο υπουργός Εσωτερικών, συναντήθηκε με τους δημάρχους του Νομού Μεσσηνίας, παρουσία και άλλων εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης του Νομού, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας….διαβάστε την συνεχεια εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο