Αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Αθήνα, Γέρακα και Καλλιθέα για σπείρα ναρκωτικών

Μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής – Συνελήφθη πολυμελής εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών τα οποία εισήγαγαν από την Αλβανία – Πάνω από 700.000 ευρώ ο «τζίρος» της «επιχείρησης».
Η οργάνωση έκανε εισαγωγή, από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και μεταφορά, αποθήκευση και διακίνησή τους σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές, επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων έξι Έλληνες, ηλικίας 26,43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος Αλβανός. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σημειώνεται, ότι η αστυνομία εκτιμά πως τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν το ποσό των 700.000 ευρώ.
Η εξάρθρωση τής οργάνωσης ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο, με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος, ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο. Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα),στη Ρόδο και την Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Εξάλλου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων και 46χρονος Αλβανός κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει για τη χώρα του.
Σε αστυνομικές έρευνες σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 366 κιλών και 985,3 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 75,5 γραμμαρίων, χασισέλαιο βάρους 97,5 γραμμ, κοκαΐνη βάρους 0,3 γραμμ, τα χρηματικά ποσά των 191.545 ευρώ και 1.420 δολαρίων Η.Π.Α, καθώς και τρία οχήματα. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο