Το Βότανο που έπαιρναν οι Αυτοκράτορες για να κάνουν απογόνους αγόρια και ευθύνεται για την γιγάντωση της Κινέζικης Αυτοκρατορίας

Το επιμήδιο είναι το βότανο που έχει συντελέσει στην πολιτιστική και φυσική εξέλιξη της Κίνας και γενικότερα της Ασίας. Η ιστορική αναδρομή του συγκεκριμένου φυτού μας γυρίζει πολλά χρόνια πρίν και συγκεκριμένα στο 1100πχ. Στην περίοδο της βασιλείας του Γουέν των Τσόου ή αλλιώς Τζι Τσάνγ. Ο Βασιλιάς Γουέν των Τσόου έχει χαρακτηριστεί από τον αυτοκράτορα της Κίνας Χαν Γκαοζού ώς “Μεγαλύτερος όλων των βασιλιάδων” λόγο της δικαιοσύνης τους αλλά και της ζωής του.
Ο Γουέν των Τσόου κινδύνευε να χάσει τον θρόνο και είχε αρκετούς εσωτερικούς εχθρούς που ήθελαν να τον καθαιρέσουν από βασιλεία με αφορμή ότι δεν είχε παιδιά μέχρι και σε μεγάλη ηλικία παρόλο που ο Γουέν είχε ήδη κερδίσει πολλές μάχες μέχρι τότε και ήταν ένας από του βασιλιάδες που συνετέλεσαν στην εξέλιξη και ενδυνάμωση της Κίνας.
Ο Γουέν ζήτησε από τους προσωπικούς του θεραπευτές να του βρουν ένα βότανο το οποίο θα του εξασφάλιζε έστω έναν γιό ώστε να μη άφηνε τον θρόνο να πέσει στα χέρια των πολιτικών του αντιπάλων.
Μετά από ένα χρόνο περίπου ένας θεραπευτής του έφερε ένα βότανο που το ονόμασε Yin Yang Huo,δηλαδή βότανο που εξισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ. Το φυτό επιμήδιο ανήκει στο γένος των δικοτυλήδονων φυτών της οικογένειας των βερβεριδιδών. Αναπτύσσονται κυρίως σε ημιορεινές περιοχές, πετρώδεις, σκιερές περιοχές και υπάρχουν 21 είδη από τα οποία το εκχύλισμα διαφόρων ειδών χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική μέχρι και σήμερα.
King_Wen_of_Zhou.jpg
Ο Γουέν των Τσόου ξεκίνησε να τρώει καθημερινά επιμήδιο με αποτέλεσμα μέσα σε 2 μήνες η σύζυγός του Τάι Σι να μείνει έγκυος στο πρώτο του γιό. Ο Γούεν συνέχισε να έχει στο καθημερινό του μενού το “μαγικό βότανο” για πολλά χρόνια, αφού είχε εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα. Έτσι ο Βασιλιάς της Κίνας κατάφερε να κάνει σύνολο 18 παιδιά από τα οποία τα 10 ήταν αγόρια. Επίσης ένα πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο για τον Γουέν είναι ότι πέθανε στα 96 του χρόνια και παραμένει μέχρι και σήμερα ο μακροβιότερος βασιλέας της Κίνας.
Για πολλά χρόνια ο “μεγάλος Βασιλέας” ήθελε να κρατήσει μυστική την συνταγή της γονιμότητας του, αλλά αρκετοί θεραπευτές της μετέπειτα εποχής ανακάλυψαν της ιδιότητες του συγκεκριμένου βοτάνου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί από πολλούς αυτοκράτορες και επιφανείς αξιωματούχους της Κίνας, της Μογγολίας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η χρήση του επιμήδιου για πολλούς ήταν και ώς δυναμωτικό και τονωτικό και αρκετοί στρατηγοί το κατανάλωναν και πριν την μάχη.
Σήμερα μία επιστημονική έρευνα από το πανεπιστημίου του Μιλάνου με επικεφαλή τον καθηγητή Mario Dell’ Agli και την ερευνητική του ομάδα, έρχεται για να βάλει τέλος πλέον σε ένα πρόβλημα ταμπού που επηρεάζει την ζωή εκατομμυρίων αντρών στον κόσμο. Σύμφωνα με διεθνής έρευνες περισσότερη από το 35% των αντρών κάτω των 35 ετών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης ή πρόωρης εκσπερμάτωσης ενώ το ποσοστό εκτοξεύετε στο 64% από 35 εώς 60 ετών. Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα με το78% των αντρών ανεξαρτήτου ηλικίας να δηλώνουν ότι είχαν έστω και μία φορά εμπειρία πρόωρης εκσπερμάτωσης ή αδυναμία στύσης.
epimedium-crazynapo-4.jpg
Η πανεπιστημιακή αυτή έρευνα είχε ώς αντικείμενο μελέτης το φυτό επιμήδιο και τις επιδράσεις που έχει στην σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.Η διάρκεια της έρευνας ήταν 17 ολόκληρα χρόνια από τα οποία τα πρώτα 6 ήταν αυτοχρηματοδοτούμενα από τον ίδιο τον καθηγητή και την ομάδα του. Μετά τον 6 χρόνια υπήρξε μία μεγάλη οικονομική ενίσχυση και χρηματοδότηση από κάποιους Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Μετά από χρόνια έρευνα τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά και ουσιαστικά όπως δήλωσε και ο καθηγητής Mario Dell’ Agli δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να παρατηρήσουν την φύση και να την βάλουν μέσα σε ένα βάζο. Η δράση του ανακαλύφτηκε όταν διαπιστώθηκε η αλλαγή στη συμπεριφορά των ζώων που είχαν βοσκήσει τα φύλλα του. Επίσης υπάρχουν ιστορικές καταγραφές μεταξύ του 800 και του 1400 που αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο φυτό το χρησιμοποιούσαν και οι βασιλιάδες για να ενισχύσουν την δύναμη του σπέρματος τους ώστε να έχουν απογόνους αγόρια. Και στην σύγχρονη βοτανολογία
 χρησιμοποιείτε από ζευγάρια που θέλουν με φυσικό τρόπο να κάνουν παιδιά αλλά αδυνατούν.
Εν κατακλείδι το Epimedium-macun καταπολεμά της στυτική δυσλειτουργία, δυναμώνει τους εξασθενημένους οργανισμούς, αυξάνει τον αριθμό σπερματοζωαρίων και βάζει τέλος στης πρόωρη εκσπερμάτωση στους άντρες και την ­ερωτι­κή διάθεση καθώς λειτουργεί και κατά της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες. Αποτελεί πλέον το κοινό “μυστικό” πολλών πολλών ανδρών.

Προσοχή το Επίσημο προϊόν που πωλείται στην Ελλάδα είναι αυτό και διαθέτει πιστοποίηση από το US FDA . Υπάρχουν ήδη κρούσματα στην Ελλάδα με ανθρώπους που παρασκευάζουν απομιμήσεις του προϊόντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο