ΣΥΠΑ: Απαράδεκτη κατάσταση στην καθαριότητα του Νότιου Τομέα

Ως απότοκο των χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας και τη συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων παρουσιάζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την ελλιπή καθαριότητα σε πολλές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Όπως σημειώνει σήμερα ο ΣΥΠΑ, πρόκειται για “μια απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί ανθυγιεινές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες, που προσέρχονται στα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανάμεσα στις υπηρεσίες, που κρατάει χρόνια αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι και οι υπηρεσίες του Νότιου Τομέα, που στεγάζονται στην Καλλιθέα επί της Ελ. Βενιζέλου 283.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, ούτε δέχονται να την συγκαλύπτουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη και με πεντάευρα ή δεκάευρα να πληρώνουν από την τσέπη τους κάποιον άνθρωπο για να καθαρίζει ή να παίζουν οι ίδιοι χρόνια τώρα και το ρόλο του καθαριστή.

Οι πληροφορίες που αιωρούνται ότι οι υπηρεσίες θα μετακομίσουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Φαληρικό όρμο, δεν σημαίνουν ότι αυτόματα θα λυθούν και τα προβλήματα καθαριότητας στους χώρους αυτούς.

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες αυτές παραμένουν αίωλες, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για:

– το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και σε ποιο συγκεκριμένο χώρο, εαν οι συγκεκριμένοι χώροι, που θα διατεθούν στις υπηρεσίες έχουν επαρκή φυσικό φωτισμό, εξαερισμό κλπ

– πόσα χρόνια θα μείνουν οι υπηρεσίες στα κτήρια αυτά και

– αν έχει εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων της κάθε υπηρεσίας (αριθμός υπαλλήλων, απαιτούμενα τετραγωνικα, βοηθητικοί χώροι, αποθηκευτικοί, χώροι αρχείων κλπ)

Ζητάμε άμεσα :

-Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του ΝΤ.

-Να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο