Header AD

7 Τρόποι για να Προετοιμαστείτε (μαζί και το Σπίτι σας) για την φθινοπωρινή μετάβαση

Το φθινόπωρο είναι εδώ και φέρνει μαζί του, εκτός από την δροσερή του αύρα, και την δύσκολη – για κάποιους, τουλάχιστον – πραγματικότητα, ότι οι καλοκαιρινές μέρες… τεμπελιάς έχουν τελειώσει.

Για να γίνει, λοιπόν, αυτή η μετάβαση ευκολότερη, συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν, από απλά διακοσμητικά tips μέχρι πρακτικούς τρόπους για να πλένετε τα πιάτα σας. Ελπίζουμε οι παρακάτω τρόποι προετοιμασίας να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και την φθινοπωρινή μετάβαση πιο ευχάριστη.

Δείτε πως θα Μεταμορφώσετε το Σπίτι σας Αυτό το Φθινόπωρο

Ξεκινήστε με το υπνοδωμάτιο Τα υφάσματα του σπιτιού συνδέονται άμεσα με τις εποχές του χρόνου. Το βαμβάκι είναι συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, ενώ τα απαλά κασμίρ έχουν μια φθινοπωρινή αύρα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα και τις δύο υφές στο υπνοδωμάτιό σας σε χρώματα που είναι ιδανικά για την αλλαγή των εποχών: κρεμ για το κασμίρ και γκρι για τα βαμβακερά. Το υπνοδωμάτιο ενδείκνυται για αλλαγές υφασμάτων το φθινόπωρο.


Τα υφάσματα του σπιτιού συνδέονται άμεσα με τις εποχές του χρόνου.

Δώστε προσοχή στα φυτά σας Τα φυτά εσωτερικού είναι πανέμορφα το καλοκαίρι, αλλά φαίνονται σαν να είναι σε λάθος εποχή τον Οκτώβριο. Με την αλλαγή της εποχής, λοιπόν, ανανεώστε και τα φυτά σας. Αλλάξτε τους φίκους ή τις ορχιδέες με κλαδιά ευκαλύπτου ή ορτανσίες εσωτερικού χώρου σε μωβ και μπλε αποχρώσεις. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάξετε τα παλιά σας φυτά, απλά θα τους αλλάξετε θέση και θα ανανεώσετε την διακόσμησή σας.

Με την αλλαγή της εποχής ανανεώστε και τα φυτά σας.

Κυριαρχήστε επί της αλλαγής… ντουλάπας Η ιδέα της μετάβασης από την καλοκαιρινή στη χειμερινή ντουλάπα μπορεί αρχικά να φαίνεται συναρπαστική, πολύ σύντομα όμως μετατρέπεται σε μια τρομακτική διαδικασία, καθώς το δωμάτιό σας μοιάζει να έχει πληγεί από πυρηνική βόμβα που έχει εκτοξεύσει τα ρούχα παντού – χωρίς, μάλιστα, να έχετε προβλέψει που θα μπουν. Για να μην σας πιάσει πανικός δείτε εδώ πως θα κάνετε την διαδικασία αυτή…  παιχνιδάκι.

Η ιδέα της μετάβασης από την καλοκαιρινή στη χειμερινή ντουλάπα μπορεί αρχικά να φαίνεται συναρπαστική.

Επενδύστε στο πλυντήριο πιάτων Μπορεί το καλοκαίρι να τρώγατε συχνά έξω ή με φίλους και να μην χρειαζόταν να πλένετε τα πιάτα σας καθημερινά. Τώρα, όμως, που τα οικογενειακά γεύματα μπαίνουν πάλι σιγά σιγά σε ρυθμό, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε ένα καλό πλυντήριο πιάτων. Αν σκεφτόσασταν να αγοράσετε ένα ή να αλλάξετε το παλιό σας πλυντήριο, τώρα είναι η εποχή να το κάνετε.

Αν σκεφτόσασταν να αγοράσετε ένα ή να αλλάξετε το παλιό σας πλυντήριο, τώρα είναι η εποχή να το κάνετε.

Οργανώστε τα ντουλάπια τροφίμων Μπορεί το καλοκαίρι να επιβιώνατε με ροδάκινα και σαλάτες, όμως τώρα ήρθε η εποχή που το ντουλάπι με τα τρόφιμα θα είναι και πάλι μέρος της καθημερινής σας γαστρονομικής δραστηριότητας. Είναι, λοιπόν, η ιδανική στιγμή για να το καθαρίσετε και να το οργανώσετε από την αρχή – πετώντας και τις ληγμένες συσκευασίες που βρίσκονται εκεί από την περασμένη άνοιξη.

Φθινόπωρο στο Μπαλκόνι: Διακοσμήστε το με Στιλ!

Συγχρονίστε τα ημερολόγια Τώρα που πλέον δεν βρίσκεστε σε κάποια όμορφη παραλία που ο χρόνος κυλάει με τους δικούς του ρυθμούς, ήρθε η ώρα να οργανώσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αν θέλετε παράλληλα να ανανεώσετε και την διακόσμηση του σπιτιού σας, προμηθευτείτε έναν πίνακα που θα λειτουργήσει ως επιτοίχιο ημερολόγιο. Ή ακολουθήστε την παραδοσιακή μέθοδο και προμηθευτείτε ένα τυπωμένο ημερολόγιο. Ή κατεβάστε κάποια εφαρμογή στο κινητό σας. Όποια και να είναι η επιλογή σας, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον χρόνο σας και την καθημερινότητά σας.

Ένας πίνακας θα ανανεώσει την διακόσμηση του σπιτιού σας.

Μην αγνοείτε το τζάκι Το ξέρουμε πως δεν θα το ανάψετε άμεσα, αλλά αν το φροντίσετε από τώρα θα είστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή σας την κίνηση την πρώτη μέρα που θα χρειαστεί να το ανάψετε. Προσλάβετε, λοιπόν, κάποιον ειδικό και κάντε έναν έλεγχο ότι λειτουργεί σωστά. Διαφορετικά παίρνετε το ρίσκο να έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν το πρωτοανάψετε (πχ να καπνίζει) και να μείνετε στον καναπέ τυλιγμένοι με την κουβέρτα και… χωρίς τζάκι.

Ελέγξτε το τζάκι σας το φθινόπωρο. 
7 Τρόποι για να Προετοιμαστείτε (μαζί και το Σπίτι σας) για την φθινοπωρινή μετάβαση 7 Τρόποι για να Προετοιμαστείτε (μαζί και το Σπίτι σας) για την φθινοπωρινή μετάβαση Reviewed by athinapoli on 8.10.17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια