7 κακές συνήθειες που σου χαλάνε όλη την εβδομάδα

Φτάνει η Δευτέρα και νιώθεις μια κάποια ταλαιπωρία και ότι θέλεις να επιστρέψεις στο κρεβάτι σου ΑΜΕΣΩΣ; Το πώς πέρασες το σαββατοκύριακό σου ενδέχεται να είναι ο υπαίτιος αυτής της διάθεσης, καθώς αν έχεις τις παρακάτω 7 συνήθειες τότε χαλάς την εβδομάδα σου, πριν καν ξεκινήσει!

1. Κοιμάσαι ΠΟΛΛΕΣ ώρες

Ναι, προφανώς το σαββατοκύριακο θα λιώσεις στο κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς ώστε να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, αλλά αν το παρακάνεις θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, γιατί δεν θα έχεις κουράγιο να κάνεις τίποτα. Και δεν το θέλεις αυτό.

2. Βλέπεις ΠΟΛΛΕΣ ώρες τηλεόραση

Το λεγόμενο binge watchin πολλοί αγαπήσανε, το ‘σάπισμα’ στον καναπέ όμως, αν γίνεται τακτικά, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή σου αλλά και στην αυτοσυγκέντρωσή σου. Αν, λοιπόν, τη Δευτέρα δεν μπορείς να τελειώσεις με τίποτα το project που είχες, ξέρεις τι μπορεί να φταίει.

3. Πίνεις αρκετό αλκοόλ

Νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσω τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Αν το Σάββατο το παρακάνεις, το σώμα σου θα χρειαστεί περίπου 2 μέρες για να επανέλθει και εσύ θα είσαι σαν κατσιασμένη πατάτα μέχρι την Τρίτη.

4. Κάνεις πολλές δραστηριότητες

Θα πας για brunch, για ψώνια, επίσκεψη στη μαμά σου, σε μια έκθεση με την κολλητή σου και για κρασιά με την παρέα, θα δεις ταινία και την Κυριακή θα καθαρίσεις και το πατάρι. Ώπα, κάπου, ηρέμησε. Δεν γίνεται να τα κάνεις ΟΛΑ σε 2 μέρες. Μοίρασε τις υποχρεώσεις σου και θυμήσου ότι το σουκού είναι για να χαλαρώσεις όχι για να τρέχεις από εδώ και από εκεί.

5. Δεν κάνεις διάλειμμα από τα social media

Δεν λέω, να κάνεις ένα instagram story τις βάφλες σου αλλά καλό θα ήταν το σαββατοκύριακο να πατάς μια παύση στη χρήση των social media και να ξεκολλάς από την οθόνη του κινητού σου. Βγες για ένα περίπατο, διάβασε (επιτέλους) το βιβλίο σου και μίλα με τους φίλους σου από κοντά και όχι από το messenger. Στην τελική χρησιμοποιείς τα social καθημερινά, ένα διάλειμμα το δικαιούσαι.

6. Σε πιάνει η κυριακίλα

Άνθρωπος είσαι, τι να κάνεις, ωστόσο αν νιώθεις ότι σε πιάνει η λεγόμενη κυριακίλα- aka η στεναχώρια που τελείωσε το σαββατοκύριακο και χρειάζεται να επιστρέψεις στη δουλειά. Μια έρευνα που είχε γίνει το 2015 είχε δείξει πως όσοι νιώθουν μια θλίψη τα βράδια της Κυριακής έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν μια δύσκολη εβδομάδα. Για αυτό καλό είναι να συνδυάσεις τα βράδια με ένα μποτέ, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μια ταινία που αγαπάς ώστε να νιώθεις λίγο καλύτερα.

7. Τρως junk food

Μες στην εβδομάδα τρως σαλάτες με σπόρους τσία και porridge για πρωινό και το σαββατοκύριακο του δίνεις και καταλαβαίνει. Αυτό αφενός επηρεάζει αρνητικά το μεταβολισμό σου και αφετέρου θα σε δυσκολέψει να επανέλθεις από Δευτέρα στο πρόγραμμά σου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο