Έχεις Parking; Βγάλε χρήματα!

Μια πλατφόρμα που φιλοδοξεί μέσα από την ανάπτυξη της να συνδέσει γρήγορα, σωστά και αποδοτικά ιδιώτες ιδιοκτήτες parking με οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτων

H ομάδα που διαχειρίζεται το site της εταιρείας Pick-A-Spot ( που διαθέτει και την ομώνυμη πλατφόρμα) μας προσκαλεί να απαντήσουμε σε μια ερώτηση:Είστε κάτοχος ιδιωτικού parking;. Αν η απάντηση είναι το «Ναι», μια δεύτερη ερώτηση μας αναμένει: «Θα παραχωρούσατε το parking σας τα διαστήματα που εσείς δεν το χρησιμοποιείτε, ώστε να κερδίζετε χρήματα που μπορούν να ξεπεράσουν τα 250 € ανά μήνα;». Η συνέχεια είναι σχεδόν προβλέψιμη για όλους. Η συμπλήρωση μιας φόρμας ενδιαφέροντος θα επιτρέψει τη δικτύωση αλλά και την επαφή/ γνωριμία με τους διαχειριστές της πλατφόρμας για μια πιθανή συνεργασία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Η εταιρεία Pick-A-Spot, με την ομώνυμη mobile εφαρμογή, φιλοδοξεί, όπως υποστηρίζει η ιδρυτική της ομάδα, «να αλλάξει σελίδα στον καθιερωμένο τρόπο στάθμευσης, υλοποιώντας το μότο “Πάρκαρε παντού, σαν στο σπίτι σου”».

Σύμφωνα με τις δικές τους συστάσεις: «Πρόκειται για τη πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα ενοικίασης θέσεων στάθμευσης από ιδιώτη σε ιδιώτη (peer-to-peer parking), μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Το Pick-A-Spot, επιτρέπει στον οποιονδήποτε κατέχει μία ιδιόκτητη θέση στάθμευσης, να την ενοικιάζει τις ώρες που μένει αχρησιμοποίητη, κερδίζοντας ένα επιπρόσθετο εισόδημα και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίλυση του επίπονου προβλήματος της στάθμευσης.

Ένα σύνολο από υποστηρικτικές υπηρεσίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία έρχονται να κάνουν το παρκάρισμα μια μοναδική εμπειρία για τον τελικό χρήστη».

Η ομάδα του Pick-A-Spot δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2015, έχοντας ως στόχο «να καθιερωθεί στον τομέα της στάθμευσης παρέχοντας καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες».

Η ιδρυτική ομάδα απαρτίζεται από τους Λευτέρη Σαατσάκη, Κώστα Σιγάλα και Άντρια Κεχαγιαδάκη.

O 29χρονος Λευτέρης Σαατσάκης που κατάγεται από τη Ζάκυνθο είναι Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με σημαντική εμπειρία στον τομέα των οχημάτων και της κίνησης αυτών σε διαφορετικές κυκλοφοριακές συνθήκες, όπως τα αστικά κέντρα.

Όπως λέει και ο ίδιος «οι εμπειρίες και τα βιώματα του τόσο στα πλαίσια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, όσο και της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης, έχουν εμφυσήσει μέσα του την ιδέα του επιχειρείν, η οποία πλέον αποτελεί για εκείνον προσωπικό όραμα και επαγγελματικό στόχο ζωής. Έχει αναλάβει το ρόλο της γενικής διεύθυνσης του Pick-A-Spot, με αυξημένη βαρύτητα στον επιχειρηματικό και οικονομικό σχεδιασμό του έργου, συμμετέχοντας παράλληλα στα ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπου απαιτείται».

Ο συνιδρυτής Κώστας Σιγάλας είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός του τμήματος Ηλεκτρονικής, του ΤΕΙ Αθήνας. Με τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχει αποκτήσει έχει την ικανότητα να ικανοποιεί τις ανάγκες της αγοράς σε τομείς όπου συντελείται κατασκευή, υποστήριξη, λειτουργία και συντήρηση λογισμικού εφαρμογών. Συμμετείχε σε πολλές ομάδες βοηθώντας στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και στη σχεδίαση πρωτότυπων ηλεκτρονικών διατάξεων. Έχει αναλάβει το ρόλο της σχεδίασης της αρχιτεκτονικής της αυτοματοποιημένης πλατφόρμας του Pick-A-Spot, τη σχεδίαση και υλοποίηση του API και της mobile εφαρμογής.

Η Άντρια Κεχαγιαδάκη είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με το content management και τη διαχείριση γνωστών εφαρμογών και ιστοσελίδων (Mamarket, Mamathelo). Έχει αναλάβει το ρόλο της επικοινωνίας και της προώθησης του Pick-A-Spot μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Pick-A-Spot κατοικεί πλέον στην Λ. Συγγρού 190 καθώς από τις αρχές του καλοκαιριού συμμετέχει στο πρόγραμμα egg της Eurobank.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο