Οι Πόντιοι της Καλλιθέας γιόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με δέος και κατάνυξη γιορτάστηκε το Πάσχα του Καλοκαιριού στο ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Καλλιθέα στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο. Η Παναγία Σουμελά, καύχημα του ποντιακού ελληνισμού, τιμήθηκε και φέτος στην ιστορική εκκλησία της Παναγίτσας.
Της θείας λειτουργίας προεξήρχε από την εκκλησία Γ.Ο.Χ. Κύπρου ο μητροπολίτης Κιτίου (Λάρνακος) Σεβαστιανός. Συλλειτούρ­γη­σαν μαζί του ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τσαρκατζόγλου και ο ιερομόναχος π. Βασίλειος Σταυρίδης, αρχιγραμματέας της εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου.
Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτανεία κατά την οποία την ιερή εικόνα της Παναγίας συνόδευσε άγημα του πυροβολικού.
Νέοι και νέες από τον Παμποντιακό Σύλλογο «Η Αργώ» με τις εθνικές ενδυμασίες των προγόνων τους ακολουθούσαν πίσω από λευκοφο­ρεμένες κοπέλες που έραιναν με ροδοπέταλα τον επιτάφιο της Παναγίας.
Τη λιτανεία ακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πλήθος κόσμου.
Με την επιστροφή της ιερής εικόνας στο ναό εψάλη από όλους ο ύμνος Τη Υπερμάχω, ενώ το τιμητικό άγημα του στρατού απέδιδε τις πρέπουσες τιμές. Ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και τη συμβολή τους στην ετήσια πανήγυρη της Παναγίας.
Στο κλείσιμο του εορτασμού η νεολαία του Παμποντιακού Συλλόγου «Η Αργώ» Καλλιθέας χόρεψε με εξαιρετικό παλμό ποντιακούς χορούς και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο