Υπνηλία στη δουλειά; Αντιδράστε!

Δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρίσκεστε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος της ημέρας! Μερικές φορές μας πιάνει νύστα, υπνηλία και οι ρυθμοί πέφτουν, ειδικά μετά από κάτι… άγρυπνες νύχτες! Μία κατάσταση που μπορεί να είναι έως και επώδυνη. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να ξυπνήσετε 1. Κάντε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο

Σηκωθείτε και βγείτε για λίγο από τον χώρο εργασίας, ειδικά αν έχει ηλιόλουστη ημέρα. Το έντονο φως και ένα γρήγορο περπάτημα έστω και λίγα λεπτά βοηθά στη ροή του αίματος και σας αναζωογονεί.

2. Σηκωθείτε από τη θέση σας

Η αλλαγή στάσης και θέσης, ακόμη κι αν πρόκειται να πάτε σε ένα γραφείο συναδέλφου, στην κουζίνα ή στο φωτοτυπικό μηχάνημα σας δίνει την ευκαιρία να κρατηθείτε σε μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Ειδικά αν κάθεστε όλη την ημέρα σε ένα γραφείο, η κατάσταση γίνεται μονότονη και επιτείνει την υπνηλία. Η αλλαγή περιβάλλοντος βοηθά.

3. Ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο αναζωογονητικό και δροσερό όσο το νερό στο πρόσωπό σας. Κάντε ένα διάλειμμα και ρίξτε λίγο νερό για να σας κρατήσει σε εγρήγορση.

4. Aσκηση πριν από την εργασία

Είτε λίγη γυμναστική ή τρέξιμο, οι μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση αυξάνει τη συνολική ενέργειά σας όλη την ημέρα.

5. Ακούστε μουσική

Ακούγοντας μουσική ενεργοποιούνται ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου σας που μπορεί να σας κρατήσουν σε εγρήγορση. Οι μελέτες δείχνουν ότι η μουσική μπορεί επίσης να βοηθήσει να αυξήσετε τη συγκέντρωσή σας.

6. Πιείτε λίγη καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι μόνο μια προσωρινή μέθοδος για να σας κρατήσει στα πόδια σας και μάλιστα πολύ αποτελεσματική. Προτιμήστε τον καφέ και το τσάι και όχι τα ενεργειακά ποτά – οι μεγάλες δόσεις καφεΐνης, τελικά σας κάνουν να καταρρεύσετε.

7. Τρώτε λιγότερη ζάχαρη

Η κατανάλωση ζάχαρης- θα σας κρατήσει ξύπνια για μικρό χρονικό διάστημα. Μόλις καεί η ζάχαρη, κάνει τον οργανισμό να εξασθενεί, και θα αισθανθείτε περισσότερη υπνηλία! Μείνετε μακριά από τα γλυκά κάθε είδους, και προτιμήστε πιο υγιεινές επιλογές π.χ. λίγα καρύδια.

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο