«Γονατίζουν» οι Έλληνες: Πληρώνουμε φόρους φορτώνοντας κάρτες με νέα «φέσια»

9 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – 500 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πλαίσιο των Μνημονίων οδηγεί τους Έλληνες σε απόγνωση, αφού, για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία, αναγκάζονται να διακανονίσουν τις οφειλές τους μέσω δόσεων σε πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», υπολογίζεται ότι πάνω από εννέα στους δέκα φορολογούμενους (98%) που κάνουν χρήση καρτών για τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΟΥ, επιλέγουν να βάλουν δόσεις, ενώ μόλις 2% των χρηστών αυτών πληρώνουν εφάπαξ την οφειλή τους.
Όμως, η κίνηση αυτή έχει ως συνέπεια να συσσωρευθεί ένα «φέσι» ύψους 500 δισ. ευρώ το οποίο έχει φορτωθεί στις κάρτες και αφορά στην αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και την εξόφληση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, μόνο τον περασμένο Ιούλιο, περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι ρύθμισαν 170 εκατ. ευρώ φόρων εισοδήματος σε δόσεις «με μια αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο».
Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το 2015 οι συνολικές οφειλές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ οι οποίες έσπασαν σε δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών ανέρχονταν σε 380 εκατ. ευρώ.
Πέρυσι το ποσό αυτό εκτιμάται πως ανήλθε σε 450 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο, χωρίς να υπολογίζονται οι χρεώσεις των καρτών για την εξόφληση τελών κυκλοφορίας.
Φαύλος κύκλος χρέους
Αυτό πρακτικά σημαίνει τη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου, μέσα στον οποίο οι φορολογούμενοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και εξαναγκάζονται να πληρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι φόρους.
Το κλίμα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των έμμεσων φόρων, ενώ αντίθετα τα εισοδήματα συρρικνώνονται, γεγονός που οδηγεί την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών σε απόγνωση.
Και να σκεφτεί κανείς πως η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα…

newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο