Συνάντηση Δημάρχου Καλλιθέας με τον Πρέσβη του Καζαχστάν

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου 2017 συνάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δ. Κάρναβου με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας Καζαχστάν Α. Βολκόβ, παρουσία του Εντεταλμένου Δημ. Συμβούλου Καλλιθέας Χρ. Σοφιανίδη Υπεύθυνου για ζητήματα Ελλήνων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου συζητήθηκαν θέματα πολιτιστικής συνεργασίας. Επίσης, αναφέρθηκαν ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου με δεδομένο ότι μεγάλο τμήμα δημοτών της πόλης συγκροτείται  από οικογένειες Ελλήνων του Πόντου που γεννήθηκαν και εργάστηκαν για πολλές δεκαετίες στο Καζαχστάν. Ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι και η απόδοση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, που απορρέουν από την μακρόχρονη εργασία τους στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η νεώτερη ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού συνδέεται με το Καζαχστάν από τις δεκαετίες 1930-1940, όταν εκτοπίστηκαν εκεί από τις ελληνικές εστίες των Σοβιετικών παραλίων του Εύξεινου Πόντου δεκάδες χιλιάδες οικογένειες γηγενών Ελλήνων. Ο Πρέσβης κ. Βολκόβ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στον οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών, στη σημερινή παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στο Καζαχστάν και στη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση ”EXPO 2017”, που διεξάγεται την τρέχουσα περίοδο στην πρωτεύουσα Αστανά.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η επικοινωνία και συνεργασία σε επίπεδο πόλεων των δύο χωρών έχει όλες τις προϋποθέσεις για να παράγει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας προσκάλεσε τον κ. Βολκόβ να επισκεφθεί την πόλη της Καλλιθέας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Καλλιθέας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο