Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας

Είναι μια αλήθεια παγκοσμίως αποδεκτή, ότι η μπαταρία ενός smartphone δεν θα διαρκέσει για πολλές ώρες.

Υπάρχει επίσης μια καθολική άποψη ότι η φόρτιση του smartphone σας για σύντομα χρονικά διαστήματα είναι κακή για την μπαταρία.

Γενικότερα, οι περισσότεροι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, φορτίζουν το κινητό τους με τον λάθος τρόπο.

Στην πραγματικότητα, μια ιστοσελίδα από την εταιρία μπαταριών Cadex, που ονομάζεται Battery University, εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων, που υπάρχουν στα κινητά μας είναι ευάλωτες στην δική τους εκδοχή του “στρες”.

Αν θέλετε να διατηρήσετε την μπαταρία του κινητού σας σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές.

Αρχικά, μην αφήνετε το κινητό στην πρίζα, όταν είναι πλήρως φορτισμένο.

Σύμφωνα με το Battery University, αν αφήνετε το κινητό στην πρίζα, ενώ είναι φορτισμένο, όπως συμβαίνει κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορεί να αποδειχθεί κακό για την κατάσταση της μπαταρίας μακροπρόθεσμα.

Όταν το κινητό είναι 100% φορτισμένο και παραμείνει στην φόρτιση, η μπαταρία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού στρες και φθείρονται οι χημικές ενώσεις μέσα στην μπαταρία.

“Όταν το κινητό είναι πλήρως φορτισμένο,αφαιρέστε την μπαταρία από την συσκευή φόρτισης.

Αυτό θα βοηθήσει την μπαταρία να χαλαρώσει. Και εσείς θα κουραζόσασταν, αν δουλεύατε ασταμάτητα”, αναφέρει το Battery University.

Ακόμα, προσπαθήστε να μην φορτίζετε την μπαταρία στο 100%.

Σύμφωνα με το Battery University, “οι μπαταρίες δεν χρειάζεται να είναι 100% φορτισμένες, ούτε είναι σχεδιασμένες για αυτόν τον σκοπό.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην φορτίζετε πλήρως την μπαταρία, γιατί την διατρέχει μια υψηλή τάση ρεύματος.”

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αν θέλετε να κρατήσετε το κινητό φορτισμένο όλη μέρα, αλλά αν απλά το βάζετε στην φόρτιση όποτε μπορείτε κατά την διάρκεια της μέρας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Επίσης, βάλτε το κινητό να φορτίσει όποτε μπορείτε.

Από ότι φαίνεται είναι καλύτερο για την μπαταρία, αν βάζετε το κινητό σας να φορτίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην μέρα, παρά να το βάζετε μόνο, όταν δεν έχει καθόλου μπαταρία.

Το να βάζετε το κινητό να φορτίζει, όταν έχει χάσει το 10% της φόρτισης είναι το καλύτερο, αλλά επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι πρακτικό, απλά βάλτε το κινητό σας να φορτίσει όποτε μπορείτε.

Τέλος, κρατήστε την μπαταρία σε δροσερό περιβάλλον.

Οι μπαταρίες του κινητού είναι τόσο ευαίσθητες στην ζέστη, που η ίδια η Apple συμβουλεύει να αποφεύγουμε κάποιες θήκες, που απομονώνουν την θερμότητα από τα iPhone, όταν τα φορτίζουμε.

“Αν παρατηρήσετε, ότι το κινητό σας αρχίζει και ζεσταίνεται, ενώ το φορτίζετε, βγάλτε την θήκη.”
starxeiamas

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο