Σπάνιο ειδώλιο αξίας 1.000.000 ευρώ που βρέθηκε στη μαρίνα Αλίμου

Σε 1.000.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία ενός εξαιρετικά σπάνιου αρχαίου κυκλαδικού ειδωλίου και μίας αρχαίας επιγραφής που βρέθηκαν στην κατοχή 46χρονου στον Άλιμο.

Ο 46χρονος προσπαθούσε να πουλήσει την «πραμάτεια» του, πληροφορία που περιήλθε σε γνώση των αρμόδιων αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο αρχαιοκάπηλος είχε κρύψει τα αρχαία αντικείμενα σε χώρο στάθμευσης που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Μαρίνα Αλίμου.

Οι αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται για: γυναικείο ειδώλιο πρωτοκυκλαδικής περιόδου, που χρονολογείται στο 2.800-2.300 π.Χ, αποτελούμενο από τρία συνανήκοντα μέλη, συνολικού μήκους 80 εκατοστών, και επιγραφή σε χάλκινο έλασμα, μέγιστου μήκους 30 εκατοστών και μέγιστου ύψους 13 εκατοστών.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

huffingtonpost.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο